[Скрийншот от youtube.com] Във вторник Централната избирателна комисия реши да

...
[Скрийншот от youtube.com] Във вторник Централната избирателна комисия реши да
Коментари Харесай

Добър ден, защо врякате така?

[Скрийншот от youtube.com] Във вторник Централната изборна комисия реши да санкции bTV, обвинявайки малкия екран в неразрешена пропаганда. Поводът са два репортажа, излъчени в деня преди първия тур на локалните избори.
Срещу малкия екран първи скочиха от ГЕРБ (които подадоха сигнала), а вечерта след изборите министър председателят Борисов отхвърли да дава отговор на въпроси на журналиста от bTV.

Да обобщим - водач на ръководещата политическа партия, който е и министър председател, не харесва репортажи по национална телевизия, които показват в отрицателна светлина издигнати от партията претенденти. Подава сигнал до ЦИК, която глобява малкия екран, възприемайки неуместната теза, че това е пропаганда: Първият репортаж е за ремонта на " Графа ", за който ЦИК приема, че е " репортаж, който няма връзка с отразяването на изборния развой в изборния ден; отрицателни квалификации и внушения против даден претендент, даже осъществени по косвен метод, в изборния ден, съставлява нарушаване ".

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики А вторият е за твърдяно пазаруване на гласове в Сливен, за който приема, че " няма[т] връзка с отразяването на изборния развой в изборния ден, и съставлява предизборна пропаганда ".

Целият случай демонстрира или тотално недоумение за основната роля, която медиите играят като пазач на демокрацията - какво по-естествено от това една телевизия да опише за най-големият скандал, белязал следващият мандат на единия от претендентите.

Решенията на ЦИК, подбудени от волята на ръководещата партия, са цензура. На пръв взор санкция от няколкохиляди лв., която малкия екран ще получи, е незначителна. Държавната принуда в тази ситуация обаче дава явен знак - недейте да притеснявате ръководещите, няма значение, че харчим вашите пари, ще прави каквото си желаеме.

Или както се обърна Бойко Борисов към медиите оня ден: " Добър ден, за какво врякате по този начин? "

Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР