Кметските избори в София бяха смятани за ключово събитие на

...
Кметските избори в София бяха смятани за ключово събитие на
Коментари Харесай

Коментар | Васил Терзиев и ляво-десният водевил в София

Кметските избори в София бяха считани за основно събитие на годината, с капацитет да повлияе на идващия политически сезон. Но се трансфораха в толкоз прям водевил, че надали към този момент е допустимо жанрът да се промени през оставащите три месеца към нещо по-смислено и обвързвано с грамадата от насъбрани проблеми на столичния град.Отклоняването на вниманието от тях, наподобява, е и задачата на акцията, в която се включиха всички " здрави сили " - от отломките на Съюз на демократичните сили, станали трофейни скалпове на Бойко Борисов, през отломките на " царското " Национална движение „Симеон Втори" до прокремълската " Възраждане ", че даже и президентът. Ясно се вижда и играта на ГЕРБ, за които София с големия си бюджет и скъпите общински поръчки от дълги години е необятен финансов канал за източване.

Кметските избори в София бяха считани за основно събитие на годината, с капацитет да повлияе на идващия политически сезон. Но се трансфораха в толкоз прям водевил, че надали към този момент е допустимо жанрът да се промени през оставащите три месеца към нещо по-смислено и обвързвано с грамадата от насъбрани проблеми на столичния град.

Отклоняването на вниманието от тях, наподобява, е и задачата на акцията, в която се включиха всички " здрави сили " - от отломките на Съюз на демократичните сили, станали трофейни скалпове на Бойко Борисов, през отломките на " царското " Национална движение „Симеон Втори" до прокремълската " Възраждане ", че даже и президентът. Ясно се вижда и играта на ГЕРБ, за които София с големия си бюджет и скъпите общински поръчки от дълги години е необятен финансов канал за източване.

По абсурден метод кандидатурата на Васил Терзиев за столичен кмет отрази заварката на този необятен фронт като огледало. Естрадните антикомунисти (по сполучливото определение на сътрудник във фейсбук) и тези, които не направиха декомунизация когато бяха на власт, тъй като се бяха оплели точно с Държавна сигурност (като сътрудник " Николай ", някогашният парламентарен арбитър от Съюз на демократичните сили и няколко мандата народен представител от ГЕРБ), желаят да го лустрират вместо татко му. Президентът Радев пък го атакува, че щом " предава родителите си, ще съобщи и родината си ".

Така стана и смешно. Обединява ги в действителност терзанието, че с рисковото си СV може " да повлече крайник " в открилото се като постоянно посткомунистическо статукво. В него едни се облагодетелстват от властта, правейки се на леви, други - на десни, а трети - на патриоти. И в множеството случаи с това се изчерпва цялата им трудова биография. " Комунистът е човек, който мечтае страната да го направи буржоа ", беше написал същински десният колумбиец Николас Гомес-Давила. С доста малко, уви, изключения - тъкмо изложение на политическата класа на прехода и прилежащата ѝ интелигенция.
Реклама Свързани публикации Защо Вили Лилков се кандидатира за кмет на София 18 юли 2023, 07:30 Близки до ГЕРБ и общината купиха част от постройка в София от Arco Vara за 9 млн. евро 13 юли 2023, 15:41 Мисия " София ": Какъв е проектът на огромното обединяване за ръководството на града 30 юни 2023, 07:00 След автомагистралите: пътните строители завоюваха тротоарите на София за 200 млн. лева 12 юни 2023, 17:48
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР