Скопие. Демократичният съюз за интеграция (ДСИ) ще уважи вътрешнопартийното решение

...
Скопие. Демократичният съюз за интеграция (ДСИ) ще уважи вътрешнопартийното решение
Коментари Харесай

Артан Груби: Оставката на Зоран Заев от премиерското място трябва да почака

Скопие. Демократичният съюз за интеграция (ДСИ) ще почете вътрешнопартийното решение на СДСМ да избере нов ръководител, чийто избор е плануван за 12 декември. Първият вицепремиер На Република Северна Македония Артан Груби съобщи през днешния ден, че това е вътрешнопартиен въпрос, който почитат и акцентира, че им пожелава огромен триумф на 12 декември на вътрешнопартийните избори за партиен водач, цитира думите му скопският ефирен канал “Сител “ .

„ Ние ще уважим това решение и сигурно ще приемем думата на всички техни членове, които ще решат кой ще бъде идващият им водач на 12 декември. Относно оставката на министър-председателя на държавното управление на Република Северна Македония считаме, че би трябвало да се изчака. Предстоят ни доста значими въпроси през идващите месеци и имаме вяра, че дружно с господин Заев отпред това държавно управление ще би трябвало да приключи всички тези процеси, в това число да изпрати позитивен отговор на всички въпроси, които са част от разговора със прилежаща България, с цел да се проправи пътя за установяване на дата за първата междуправителствена конференция и започване на договаряния за участие в Европейски Съюз, сподели Груби, който дружно с евродепутата Илхан Кючюк посети главното учебно заведение „ Исмаил Кемали “, откъдето са огромна част от децата, починали в автобусната злополука в България.

„ По отношение на парламентарното болшинство, през вчерашния ден видяхте мненията и на СДСМ, и на „ Алтернатива “ и ние споделяме, че от деня, когато бе пожелан избор на съмнение, че парламентарното болшинство е устойчиво и ще продължи да е такова. Ние демонстрирахме допустимо най-хубавото в деня, в който трябваше да се организира гласуването в Събранието Всъщност с това убедихме жителите, че самодейността на опозицията за събаряне на това прогресивно парламентарно болшинство е несполучлива и чакахме другите политически партии, които бяха част от тази самодейност, да се причислят към парламентарното болшинство, а не да станат част от тъмни сюжети за нашата страна, която чака да позволи разногласието с България, “ сподели Груби.

Имаме, уточни той, доста положителна атмосфера, говорихме за това с евродепутата и сме подготвени да отговорим на всички тези въпроси.

Той акцентира още, че Заев има директни контакти с „ Алтернатива “ и ги осведоми.

„ Имали сме контакти и с членове на партията, нашите депутати се срещат всеки ден с техните депутати. Както споделих, всички, които обичат евроатлантическа Република Северна Македония в безспорни връзки с всички съседи и в отлични връзки сред общностите у нас, са добре пристигнали. „ Всички депутати, които желаят такова развиване и прогресивна С. Македония, са добре пристигнали, тъй като това е единственият метод да подобрим страната “, сподели Груби.

„ Абсолютно не е време за рецесии. Време е да запретнем ръкави и в действителност да реализираме поканата за участие в Европейски Съюз, както постигнахме участието в НАТО, както постигнахме Споразумението от Преспа, по този начин би трябвало да осъществим Споразумението за добросъседство. постигнахме и Охридското рамково съглашение. Гражданите нямат време да се тормозят от покруса и неустановеност. У нас би трябвало да има сигурност къде и какво ще се случи на следващия ден и че единственото предпочитание на всички жители е на следващия ден да видят страната ни в Европейски Съюз, “ сподели Груби

Освен всичко друго той сподели, че парламентарното болшинство ще се стабилизира, ще бъде по-голямо от в този момент и ще би трябвало да приключи мандата си през 2024 година

„ Предсрочни избори могат да се разискват дружно с президентските избори, които ще се проведат през 2024 година през април или май, “ приключи Груби.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР