Скиор беше повлечен и затрупан от лавина, която сам предизвикал.Той

...
Скиор беше повлечен и затрупан от лавина, която сам предизвикал.Той
Коментари Харесай

Лавина завлече скиор, само главата му се виждала

Скиор беше понесен и покрит от лавина, която самичък провокирал.

Той не е разполагал с подобаваща екипировка, а по пътя надолу се е забелязвала само главата му над снега. За благополучие спасители са упели да му се притекат на помощ.

" Колегите са били на място и са реагирали бързо. Момчето е добре, с отчасти разпъване ", сподели Кирил Чолаков от избавителния отряд в Дупница.

" По пътя надолу се забелязваше единствено главата на скиора и за благополучие не изчезна изцяло ", споделят планинските спасители.

По думите им с повишението на температурите и в резултат на преноса на сняг от вятъра, североизточните скатове в региона на Седемте рилски езера са с нараснала лавинна заплаха.От планинската избавителна работа в Дупница означават, че в делничните дни няма доста туристи в региона на езерата, само че чакат броят им да се усили в събота и неделя. Затова сигнализират за нараснало внимание.

До няколко месеца се чака да проработи новата база на планинските спасители в региона на Седемте рилски езера, чието строителство стартира през август 2020 година. Целта на контролно-информационния пункт " Седемте рилски езера " ще улесни доста работата на планинските спасители и ще съкрати времето за деяние при избавителните интервенции.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР