Скелет на дете-вампир откриха археолози близо до Моравия, съобщи радио

...
Скелет на дете-вампир откриха археолози близо до Моравия, съобщи радио
Коментари Харесай

Дете-вампир откриха в Моравия

Скелет на дете-вампир откриха археолози покрай Моравия, заяви радио Прага. Скелетът е с растеж към метър и 30 сантиметра и е пъхнат в гроб с широчина от 30 см.

Група откриватели се натъкнали напълно инцидентно на гроба, до момента в който служащи поставяли електрически кабел в един трап. Последният дом на детето-вампир бил напълно плитко подземен - единствено на метър.

Учените допускат, че скелетът е от годините на Средновековието. Според експертите по това време " вампири " са били наричани хора с разнообразни физически недъзи - гърбици, дисторция.

Здравите хора от онази ера са се страхували от изродите, като вярвали, че те са изчадия адови, носят злощастие и са рискови. Когато вампирите умирали, хората правили всичко допустимо да предотварят възможното им завръщане от отвъдното. Един от способите им бил като този, на която археолозите се натъкнаха преди дни - в черепа на детския скелета е забит голям камък.

По този метод преди време здравите хора са се подсигурявали, че така наречен " върколак " няма да се върне при живите.

През 50-те години на предишния век археолози разкрили 36 гроба покрай гроба на детето-вампир. По-голяма част от скелетите са били обвързани с въжета, а главите им - размазани.

Съществуват ли в действителност вампири или те са единствено легенди и митове? Според мнозина историци и експерти по тази тематика, в основата на мита за вампира е болест на кръвта, която се назовава порфирия. От нея са страдали известни персони като Ван Гог или дъщерята на Изабел Алиенде.

Легендите са се задълбочили и когато някои хора в предишното почнали да пият животинска и човешка кръв, вярвайки, че по този метод ще запазят младостта и здравето си.

Науката познава и психическо отклоняване, наричано хематомания. Страдащите от него имат вяра, че пиенето на човешка кръв, е жизненоважно. Това е и различен фактор в интерес на мита за вампирите. Само в Съединени американски щати от това заболяване страдат към 50 хиляди души.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР