Синтетични наркотици, които са нови видове психоактивни вещества атакуват нелегалния

...
Синтетични наркотици, които са нови видове психоактивни вещества атакуват нелегалния
Коментари Харесай

Синтетична дрога от Китай мъчи наши наркомани

Синтетични опиати, които са нови типове психоактивни субстанции нападат незаконния български пазар на дрога, заяви доктор Борислав Станчев от дирекция „ Превенции ” в община Варна, който взе участие в акцията на съдружие „ Отвори очи ”, общината и  Варненската и Великопреславска митрополия на тематика „ Православните фамилни полезности против новите дроги ”.

Тези субстанции не се улавят от общоприетите проби, а единствено от кръвни проби, а лаборатории в България занапред се построяват. Проблемът е, че новата синтетика се внася най-вече от Китай като суха растителна маса, само че обработена с над 200 субстанции, синтетични канабиноиди, в половината от случаите те предизвикват гибел поради свръхдоза.

Д-р Станчев сподели още, че се появява друга заплаха, обвързвана с така наречен ”хашишово масло ”: " Другото обаче е по-големият проблем, защото имаме огромна група хора, експериментиращи и неупотребяващи канабис. В последно време доби много огромна известност и добива все по-голяма известност по този начин нареченото хашишово или марихуаново масло. Това не е хашиш. Това е извлек. Обработва се с едни специфични химически разтвори и се извлича тетрахидроканабинол, при което той е с доста висока централизация - 80% и нагоре. Често се продава под формата на ампулки, които се накапват било на тютюн, било на смески за пушене, а може да се продават и като ампули, подготвени за пушене в електронни цигари. Това напоследък е някаква мода, която е превзела Съединените щати и Европа. Има го несъмнено, и тук ".

Ръководителят на клиниката по токсикология към Военноморската болница във Варна проф. доктор Снежана Златева предизвести, че актуалната марихуана към този момент е генномодифицирана, дейното й вещество е сред 10 и 50 % и използването й отключва шизофрения. Тя добави, че през последните две години Варна е „ залята ” от евтини опиати, има и данни за незаконни лаборатории в крайните квартали на града.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР