Синодът на Гръцката православна църква призова вярващите да се ваксинират

...
Синодът на Гръцката православна църква призова вярващите да се ваксинират
Коментари Харесай

Гръцката църква призова вярващите да се ваксинират

Синодът на Гръцката православна черква прикани вярващите да се имунизират против ковид. Църквата даже популяризира отворено писмо от четири страници с 12 въпроса и отговора за имунизациите, написа гръцкият вестник " Катимерини ".

В писмото в детайли се изяснява изгодата от имунизацията, заплахата от разновидността Делта, както и разкритие на най-разпространените антиваксърски тайни теории. " Коронавирусните ваксини не съдържат микрочипове. Това са нереалистични теории, учредени на дезинформационни акции в интернет. Също по този начин имунизациите не съдържат кафези от ембриони - такива ваксини няма ", изясняват от Синода.

Подкрепата на църквата ще бъде доста скъпа в битката против ковид, тъй като религиозните хора са измежду най-големите скептици в Гърция във връзка с имунизацията.

Атина поставя всички старания да убеди гърците да се имунизират, даже обществените чиновници са застрашени от уволняване, в случай че не се ваксинират до 16-и август. До началото на септември наложителна имунизация последователно се вкарва за всички работещи в здравния бранш - както в публичното, по този начин и в частното опазване на здравето.

Беше призната и друга мярка - на закрито в заведенията за хранене и в културните институции ще се позволяват само имунизирани лица. Но заведенията за хранене и питейните заведения сами ще вземат решение дали да одобряват под намерено небе и неимунизирани хора.

Властите заплашват с високи санкции и тези заведения и институции: сред 2000 и 5000 евро, плюс опасност за затваряне при неспазване на ограниченията.

Премиерът Кириакос Мицотакис акцентира: " Трябва да върнем на имунизираните техните законни права. И да убедим тези, които още са скептични ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР