Сигнализирахме главния прокурор с искане да бъде направена проверка как

...
Сигнализирахме главния прокурор с искане да бъде направена проверка как
Коментари Харесай

НФСБ подаде сигнал до главния прокурор за имотите на министър Ангелкова

Сигнализирахме основния прокурор с искане да бъде направена инспекция по какъв начин са добити парцелите на министъра на туризма Николина Ангелкова, заяви заместник-председателят на НФСБ Борис Ячев. Той сподели, че депутатите от партията му са задоволени от бързата реакция на основния прокурор Сотир Цацаров за инспекции на ръководителя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, сина на Борислав Сарафов и брачната половинка на ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов.

" В същото време се появи информация и за парцели, добити под пазарната стойност, от министъра на туризма Николина Ангелкова. В тази връзка ние, депутатите от НФСБ, без Валери Симеонов, който в следствие разбра за тази самодейност, се обърнахме със сигнал до основния прокурор с искане да бъде осъществена инспекция за това по какъв начин са добити тези парцели, дали има сходство или противоречие сред пазарна цена и цена на придобиване и какъв е произходът на средствата за придобиване на тези парцели ", сподели Ячев.

Подкрепяме казаното от премиера Бойко Борисов, че би трябвало да бъдат прилагани единни стандарти към всички представители на обществената власт – на високите етажи на властта, и считаме, че една сходна инспекция би могла да оневини този, който е проверяван, в случай че се окаже, че няма законови нарушавания, сподели още Ячев.

Премиерът Бойко Борсов би трябвало да вземе решение дали да изиска оставката на Николина Ангелкова или да я причисли към групата на любимките си, прикани малко по-рано водачът на НФСБ Валери Симеонов. Той напомни вчерашното си изявление в което не загатна името на Ангелкова, само че медиите си създали следствие и стигнали до едни обстоятелства, които съгласно Симеонов са много обезпокоителни. " Защото си отпътуваха хора, които бяха купили на недодялан градеж за по 800 евро на кв. м. В случая става дума за покупка на 220 евро на кв. м. в годината на най-високи цени на недвижимите парцели – 2008 година ", сподели Симеонов. Според него следва да се види дали има такава група или ще се ползва един честен стандарт към всички. " И, дай Боже, да е по този начин, тъй като тогава ще спечелим доверието на обществото. И тогава ще бъдат лишени от учредения упреците, че в ГЕРБ се прави вътрешен отстрел на неуместните ", сподели Валери Симеонов.

Не мога да схвана фиксацията на Валери Симеонов към мен, сподели сутринта министърът на туризма Николина Ангелкова в ефира на " Нова телевизия ". " Не мога да си обясня внушението и за какво се пробват да ме наместват в Апартментгейт и за какво постоянно при започване на летният туристически сезон има демонстрация на мощни усеща към мен " сподели министърът и дефинира нещата като " прекомерно персонални ". Тя повтори тезата си от през вчерашния ден, че въпросният апартамент е платен е 2008 в недодялан градеж, когато не е била в политиката. Акцентира и че всички налози са платени, а самата тя се дефинира като " най-проверяваният министър ". Въпреки това изрази подготвеност да постъпи, както реши министър председателят.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Новите жилища на ръководещите (118)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР