Щом се затопли времето и термометърът покаже 30 градуса, настъпва

...
Щом се затопли времето и термометърът покаже 30 градуса, настъпва
Коментари Харесай

Крехка скара в летните вечери

Щом се затопли времето и термометърът покаже 30 градуса, настава сезонът на апетитните мръвки, приготвени на скара на открито. Печенето на месото на открит огън е най-старият метод за подготвяне на ястия.

Нашите прародители са усъвършенствали тази техника и са я употребявали и в други случаи: разкрили да вземем за пример приготвянето на плодове, завити в листа и заровени в гореща пепел.

По създание този способ не се е трансформирал и до наши дни, единствено понякога изпада в давност в някои елементи на света. И в случай че през днешния ден обработването на питателните артикули на грил е на мода, то се дължи на усъвършенстването на оня принцип на нашите предци благодарение на модерната техника.

Едва ли има човек, който да устои на изкушението на примамливия мирис, разнасящ се от барбекюто измежду природата на планината или в двора на къщата.

Но едва ли ли са обаче доста и тези, които са се замисляли до каква степен потребно е вкусното наслаждение от печено на скара месо.

Както се споделя, няма цялостно благополучие и макар своите плюсове, скарата крие и напълно не пренебрежими опасности от рискови болести.

Пръв и най-съществен е изборът на скарата. Мнозина са последователи на скарите на дървени въглища, защото те придават характерен мирис на печивото.

Задължителни за тези уреди са решетките с регулируема височина и капаците за отбрана от вятъра, които не разрешават от пръските лой и сокове да възникне нездравословен пушек.

 Месо на скара

При потреблението на хоризонтални решетки храните могат да бъдат предпазени с алуминиево фолио. Отново с цел да се избегне изгарянето на мазнини и сокове, е желателно авансово маринованите меса да се изтръскат оптимално.

И отново може да се употребява алуминиево фолио или специфични подложки, с цел да не попада лой в огъня. Въпреки сериозното си преимущество като краен резултат на печеното месо, скарите на дървени въглища не са сполучлив вид в жилища заради сериозното количество отлаган пушек, който сигурно би раздразнил вашите съседи по няколко аргументи.

Други типове скари са газовите и електрическите. Те могат да се одобряват като опция на тези на дървените въглища, защото са по-подходящи в домашни условия. Освен това тук се заобикаля нездравословният резултат от контакт сред мазнините от месото и нагорещените въглища.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР