Феноменалната популярност на кънтри певицата Тейлър Суифт доведе до факта,

...
Феноменалната популярност на кънтри певицата Тейлър Суифт доведе до факта,
Коментари Харесай

Основният проблем на войната в САЩ беше поверен да го решава певицата

Феноменалната известност на кънтри певицата Тейлър Суифт докара до обстоятелството, че от нейното решение зависи изходът от изборите в Съединени американски щати - дали президентът Джо Байдън ще остане или президентът Доналд Тръмп ще се върне. Защо висшите политици на Америка се прекланят на тази жена? И защо би трябвало да се замисли, когато прави своя избор?

Рейтингите на президента на Съединени американски щати Джо Байдън още веднъж доближиха дъното, достигайки рекордно ниско равнище от 36% утвърждение, съгласно изследване на “Ройтерс ” и “Ипсос. ”

Изводите от социологическо изследване на “Редфилд и Уилтън ”, оповестено в “Нюзуик ” също са разочароващи за Байдън и в някои връзки даже обидни. Почти една четвърт - 22% от американците, дали своят вот за него на изборите през 2020 година, са подготвени да трансформират избора си и да гласоподават за Доналд Тръмп, в случай че той бъде подсилен от певицата Тейлър Суифт.

За съветското ухо това звучи необичайно и съвсем налудничаво, въпреки и не що се отнася до непопулярността на Байдън. С Байдън всичко е ясно – даже оттатък океана се вижда, че американският водач губи разсъдъка си, до момента в който върви и също върви мъчно. За самите американци този проблем, несъмнено, е доста по-забележим, само че нещо друго е по-важно за тях.

Както се показва в нов отчет на Федералния запас на Съединени американски щати, съвсем две трети от жителите в този момент изпитват утежняване на финансовото си положение, а всеки пети изпитва съществено утежняване. В такива условия, както демонстрира американската история, актуалните президенти съвсем в никакъв случай не печелят избори: преди да отидат в изборната секция, гласоподавателите ревизират портфейла си.

Ако в изискванията на икономическа криза, външнополитически провали и съмнителна подготвеност на президента госпожа Суифт предложения хората да гласоподават за опозицията, несъмнено ще има логичност в нейните думи. Остава да се изясни що за човек е Тейлър Суифт, от чието мнение сякаш зависи спечелилият на ноемврийските избори в Съединени американски щати? За разлика от обстановката с Байдън, руснаците хора може да не знаят за ролята на госпожа Суифт в американската история.

Накратко, тя е кумир. Същото като Елвис Пресли и Майкъл Джексън, както и Бийтълс, приспособени към обстоятелството, че американците служат единствено на домашни идоли и се отнасят без почитание към непознатите: на Бийтълс даже не беше разрешено да вършат турне в Съединени американски щати, когато Джон Ленън в едно от интервютата си разгласи, че неговата група е по-популярна от Исус Христос.     

Тейлър Суифт може би изпреварва всички изброени нагоре (с изключение, несъмнено, на Исус Христос). Всеки от тях е „ коронован “ в един музикален род, а Суифт опитва доста и съчетава няколко от тях в творчеството си, най-вече поп, рок и кънтри, с което стартира. Вече на 34 години, тя към този момент е счупила доста върхове в промишлеността във връзка с известност, продажби и награди.

Суифт има голямо въздействие освен в музикалната промишленост, само че и в страната като цяло. Законодателите постоянно разчитат на нейното мнение; да вземем за пример, тази година в Съединени американски щати евентуално ще одобряват закон, забраняващ производството на видеоклипове с цифрови модели на действителни хора без тяхното единодушие, а Суифт беше тази, която лобира за този законопроект.

Освен това Суифт е милиардер. Тя също по този начин завоюва още един милиард $ по време на едно-единствено турне предходната година, което също е международен връх.

Но главното при нея даже не е това, а фактът, че се трансформира в индивида, който най-успешно сплотява към този момент разграничената страна. В Съединени американски щати Суифт е обичана от демократи и републиканци, дами и мъже, млади и остарели - общо, съгласно “Таймс ”, 53% от възрастните жители се считат за почитатели на певицата.   Казват за нея, че Тейлър Суифт е Америка.

Косвено доказателство, че даже резултатът от президентските избори зависи от мнението на тази жена, е държанието на Доналд Тръмп. Той естествено (макар и задочно) убеждава певицата да не приказва в интерес на Байдън, като в постовете си изброява причините срещу.

„ Тя не може да поддържа измамника Джо Байдън, най-лошия и подкупен президент в историята на нашата страна, и да бъде нелоялна към индивида, който ѝ направи толкоз доста пари “, сподели Тръмп, имайки поради закона за авторското право, който подписа през 2018 година

Тръмп нормално не се държи по този начин. Ако някой не е въодушевен от него, той излага мнението на този човек като неефикасно. Сега, познавайки от вътрешната страна силата на развлекателната промишленост, самоувереният милиардер на процедура се мазни на певицата.

От страна на Байдън, съгласно “Ню Йорк Таймс ”, сътрудниците вършат същото. Освен това Демократическата партия стартира да набира гласоподаватели непосредствено на концертите на Суифт, които пълнят игрища в цялата страна. Планът явно, е, че самата певица изповядва много демократични възгледи, както е всекидневно в шоубизнеса, да вземем за пример, тя се назовава феминистка и поддържа половите малцинства.

В същото време главният ѝ род е кънтрито, а кънтрито е музиката на американския юг и провинцията, т.е. най-вече републиканците. Може би по тази причина Суифт съвсем не се включва в партийната политика - тя желае да бъде актьор за всички. Тя изрази няколко думи в поддръжка на Байдън преди изборите през 2020 година, само че те бяха безусловно изтръгнати от устата ѝ по време на изявлението. Четири години по-късно тя мълчи по тази тематика, макар че и двамата огромни претенденти за президент са жадни за комплимент от нея.

Това може да наподобява като пика на американския инфантилизъм. За благополучие, в предходните (и, както мнозина считат, по-добри) години за Америка, шоубизнесът поредно водеше акции за демократите - като изключим точно кънтри изпълнителите, и не може да се каже, че някоя от многото " звезди " съумя да дефинира резултата от изборите. Без значение какъв брой известен беше „ демократичният “ рокендрол в предишното, гласоподавателите през същите тези години избраха консерватори като Ричард Никсън или Роналд Рейгън.

И в този момент е мъчно за американския гласоподавател. И това не е по негова виновност, това са последствията от систематична политическа рецесия, трансформирала съперничеството сред главните партии в страната в студена революция. Тази война изведе на върха двама политици, за които мнозина, в случай че бяха на мястото на американците, биха споделили – и двамата са по-лоши.

Един от тях е доста възрастен мъж, който от време на време бърка освен Австрия с Австралия, само че и жена си със сестра си. Той докара Съединените щати до тежки военни провали, голям брой стопански усложнения и невиждана миграционна рецесия, само че главните медии допускат, че единствено този патриарх с крадливо семейство може да избави американската народна власт от „ фашистката опасност “.

Съперникът му не е тъкмо „ фашистка опасност “, само че отново е надълбоко абсурден персонаж, нарцисист и егоцентрик, който постоянно приказва цялостни нелепости и дава явно невъзможни обещания. Ако погледнете от Русия, Тръмп, несъмнено, наподобява по-адекватно от Байдън, само че също по този начин не е нещо ослепително.

Когато хората са принудени да създадат подобен избор, даже хвърлянето на монета наподобява рационален способ за решаването му. Фокусирането върху мнението на най-популярния актьор в страната е способ, който най-малко не е по-лош.

По-точно, този способ би бил допустим, в случай че не беше рискът от експлоадирането на третата международна война и първата нуклеарна война, до които заплашва да докара актуалната политика на Съединени американски щати за въздържане на Русия в Украйна.

Колкото и неприятен да е Тръмп, той е претендент за мир, който ясно и неведнъж е обещавал да приключи военните дейности и да реализира взаимно задоволително съглашение с Москва. Напълно допустимо е да не му се получи - " Вашингтонското тресавище " няма да му разреши, само че най-малко дано опита.

И Байдън по начало е претендентът на „ ястребите “ и методите, които към този момент доведоха до втората Студена война и въоръжен спор в Европа. Тъй като той желае да продължи, Тейлър Суифт по-добре да намерения къде би предпочела да пее - на мирна среща на високо ниво в Организация на обединените нации или пред бойци на първа линия с нуклеарна гъба на декор.

Ако забравите, че това е избор сред Тръмп и Байдън, това е в действителност елементарен избор.

Превод : В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед17506Проф. Дарина Григорова: Съюзът Русия-Китай е рационалният вектор в актуалните интернационалните отношенияАлтернативен Поглед31072Проф. Дарина Григорова за книгата на ген. Стоименов " Ескалация на войната в Украйна: България на кръстопът " Коментарен Поглед17645Зорница Илиева за заплахата да се допусне нов ерес в Българската православна църкваАлтернативен Поглед12080Д-р Илия Илиев: Китай и Русия - една взаимна политика по цялото пространство на светаАлтернативен Поглед14634Д-р Илия Илиев: Катастрофа или атентат е причина за гибелта на иранския президент!?Алтернативен Поглед118424Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /  ЛЕВИЦАТА, водачи на листи, избори, 9 юни  ЛЕВИЦАТА, водачи на листи, избори, 9 юни Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР