Съпротивата срещу тоталитарния глобализъм е възможна само в едно подготвено

...
Съпротивата срещу тоталитарния глобализъм е възможна само в едно подготвено
Коментари Харесай

Джулиан Асанж: човек бунтуващ се

Съпротивата против тоталитарния глобализъм е допустима единствено в едно квалифицирано общество

Върховният съд в Лондон се произнесе в интерес на Джулиан Асандж. Сега някогашният началник на WikiLeaks може да апелира екстрадицията си в Съединени американски щати в английските съдилища. Тази вест обиколи медиите и обществените мрежи като увещание за Джулиан Асанж, човек бунтуващ се.

Известен е изразът: „ Така минава светската популярност “. На латински звучи по този начин: „ Sic transit gloria mundi “. И в действителност светската популярност минава бързо, бързо. Доскоро Джулиан Асандж беше нещо като легенда, човешки знак. Те не просто го цитираха, те желаеха да го имитират. Какъв е крайният резултат?

Оливър Стоун направи много добър филм за Едуард Сноудън, който създава мощен резултат. Между другото, особено предлагам на всички клипа към саундтрака на кино лентата, написан от Питър Габриел. В съветската версия се назовава „ Маска “. Сноудън е блестящо екранизиран от популярен занаятчия. И по този начин, какво да кажем за Асандж? Къде е той? Какво той? Той е в плен.

Помня две неща добре; Те са тъкмо две рамки, две фотоси. Първият е Джулиан Асандж в посолството на Еквадор; Владимир Познер го интервюира.Джулиан е много радостен и оптимистичен. Той е избръснат и се грижи за себе си. Вторият кадър е по какъв начин полицията опакова Асандж и го влачи на незнайно място, като че ли в клетката е нарушител от Средновековието. Джулиан наподобява като остарял, възрастен мъж - сива коса, гъста брада.

Но нито в първия, нито във втория случай Асанж ми изглеждаше разрушен. Очите му, в случай че не горяха, то искряха с огън. Той не се отхвърли. Не знам дали някой се е сетил да направи видео с Асанж - в това число тези фрагменти, в които той е влачен от полицията - към една от песните Rage against the machine. Например под Killing the name.

Има думи, които Зак де ла Роша извиква: „ Май...а ти, няма да направя това, което ми кажеш. “ Джулиан Асанд извика почти същото на системата. Не можеш да ме принудиш да направя каквото искаш. И в случай че се вгледате в това, те в действителност не са ви принудили.

Сега няма да върша Асанж героичен воин, тъй като в биографията му има доста черни и сиви петна. Вероятно той е сътрудничил с тези, против които по-късно прави разкрития. Но не може да се отхвърли фактът, че Асандж имаше смелостта да разгласява това, за което другите мълчаха. Материалите на WikiLeaks са доказателство за закононарушенията на една тотална система построена напълно от неистини.

Кой е направил тези закононарушения? Има прелъщение по табиет да заявим: груповият Запад е нарушител и тиранин. Но хората, които безсмислено повтарят тази фраза, нямат доста схващане за това по кое време, къде и по какъв начин се е появила тази идея (ще ви подскажа - Кримската война) и какво съставлява.

Затова ще кажа следното: тези, които лъгаха, тези, които убиваха и започваха войни, са сили, които са привикнали да ръководят света и имат вяра, че имат властта да се разпореждат с планетата и човечеството извънредно и единствено по комфортния таман за тях метод.

Това може да са " вълци " от Уолстрийт, служители от Пентагона или огромни оръжейни барони – както се споделя, " името им е легион ", само че всички те без подозрение имат една доста значима обща характерност: тези хора са изцяло лишени от морал и смятат човечеството за тяхното стадо, а територията, където живеят хората, са техните пасища. Това не е мое персонално мнение, а удостоверение на тези, които са се сблъсквали персонално с такива господа и дами - общували са с хазяите.

Тази настройка идва не от чудатост или даже от практическа полза на господарите и феодалите, а от комплекс аргументи, от самия светоглед, съгласно който, както се споделя в остарялата американска сентенция, „ мазнината и месото се получават от добитъка, но парите се получават от хората. ”

Добавете към това калвинисткото разделяне на отхвърлени и определени, демократичния пазарен модел като връх на еволюцията, най-малко по мнението на Фукуяма и ще получите постоянна координатна система, в която има извънредно плебеи и господари, „ селяци “ и феодали.

Именно против последните, волно или несъзнателно, се разпалва Джулиан Асандж, който направи редица значими разкрития. Всички виждаме резултата: той стана освен плебей, само че и заложник на властниците (съжалявам за това клише). Аз обаче бих го споделил по този начин – измамниците на този свят и бих добавил библейското

Не бързайте обаче да обвинявате единствено и извънредно тези, които плениха Джулиан Асандж. Какво направиха другите? Така наречените естествени, елементарни хора? Разбунтуваха ли се? Започнаха ли опозиция? Излязоха ли в поддръжка на Асандж? Не. Мнозина даже не помниха за това - добре, да, беше там и го няма, и това е краят на приказката. Истината, която Асанж предложи на обществото, на тълпата, се оказа, общо взето, малко потребна за никого.

И това е урок, още по-тъжен от това, което се свързва с измамниците на този свят. Бунтът против системата е вероятен единствено в едно квалифицирано общество. Поне отчасти квалифицирано. Особено през днешния ден. Във всеки различен случай той е жертван на давност.

Това не значи, че съпротивата е победена, несъмнено, че не. Това значи единствено, че обществото би трябвало да бъде квалифицирано, малко по малко, излагане след излагане, битка след битка. Джулиан Асандж беше един от първите, които проправиха пътя към успеха в огромната битка.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед17449Проф. Дарина Григорова: Съюзът Русия-Китай е рационалният вектор в актуалните интернационалните отношенияАлтернативен Поглед30878Проф. Дарина Григорова за книгата на ген. Стоименов " Ескалация на войната в Украйна: България на кръстопът " Коментарен Поглед17539Зорница Илиева за заплахата да се допусне нов ерес в Българската православна църкваАлтернативен Поглед12036Д-р Илия Илиев: Китай и Русия - една взаимна политика по цялото пространство на светаАлтернативен Поглед14607Д-р Илия Илиев: Катастрофа или атентат е причина за гибелта на иранския президент!?Алтернативен Поглед118424Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед79561„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед77963Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!  Нак </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР