Докато се водят боевете в Липци и Волчанск, откъдето вече

...
Докато се водят боевете в Липци и Волчанск, откъдето вече
Коментари Харесай

„Ще превземат ли или няма да превземат“, да напуснеш или да останеш. Харков иска сигурност

Докато се водят боевете в Липци и Волчанск, откъдето към този момент е на един хвърлей камък до Харков, жителите му желаят да схванат какво да чакат. И да решат въз основа на това схващане по какъв начин да живеят по-нататък.

„ сподели президентът Владимир Путин на неотдавнашна конференция в Харбин. Жителите на Харков обаче в това чуха всеки своето. Някои чуват единствено, „ няма проекти “, до момента в който другите разсъждават какъв брой трае „ актуалният миг “, за който „ няма проекти “. Но всички ясно схващат, че съветската щурмова пехота няма да влезе в града през май и юни.

Във всеки случай всеки остава със личните си мисли, защото заради всеобщите „ изобличения “ и репресии, такива версии не се разискват на глас, само че никой не може да забрани да се мисли.

Какво следва - ще забележим. Хората някак си привикнаха да живеят единствено за през днешния ден: през днешния ден шрапнел не те удари и това е добре, само че на следващия ден всичко може да се случи. И това не е наложително обвързвано с изменящата се военна обстановка. Например една от локалните новинарски организации заяви оня ден по какъв начин жена от Харков

Експертите бързо направиха съдебно-лингвистична експертиза, чието умозаключение удостовери Съдейки по обстоятелството, че обвиняването по членове от Наказателния кодекс на Украйна за посягане върху териториалната целокупност и „ опрощение и отказване на въоръжена експанзия на Руската федерация против Украйна “ е оповестено в задочна форма, тя наподобява е отвън страната. И към този момент няма да може да се върне в тази страна: дамата е изправена пред отнемане от независимост до три години.

Подобни известия се появяват съвсем всеки ден и затова нито един виновен социолог няма да се заеме да оцени тъкмо настроенията на жителите и даже да даде оценки. Освен в случай че, несъмнено, не работи за СБУ или извършва непозната поръчка от идеологизирана конструкция.

Политическите пандизчии и прибързаните правосъдни процеси са толкоз ежедневна действителност в Харков, колкото публичните услуги или безплатният публичен превоз. Повечето от известията са за това по какъв начин са хванати тези, които са уведомили за координатите на военни обекти. Сред задържаните има доста такива, които не се научиха да си затварят устата и някъде са проговорили или написали нещо за това, което в действителност мислят.



това е една от изцяло типичните известия.

Особено нежелана е ориста на тези, които са работили в Изюм, Балаклея и Купянск напролет и лятото на 2022 година, до момента в който там са били ситуирани съветските войски. Реални присъди затвор получават учители, лекари и дори пощальони, да не приказваме за служители на реда и общински чиновници. И тази процедура прави жителите на Харков освен безмълвни, само че и недоверчиви.

Въпреки че, без никакви изследвания, можем да кажем, че в този момент те са разграничени на три категории: тези, които желаят да продължат да живеят единствено на територията на Украйна, каквато и да е тя; тези, които чакат освобождението, и тези, които не ги интересува чий е градът, стига този проблем да бъде решен стабилно, за дълго време.

В същото време всички те са обединени от обстоятелството, че не желаят да служат в армията или по някакъв метод да вземат участие във войната. Желаещите да бъдат доброволци свършиха още през 2022 година Ето за какво чиновниците на TЦК (военни служби за регистрация и вписване) хващат зазяпалите се непредпазливи мъже из града. А бронята или здравната диагноза не постоянно те избавят от попадане в окопите. Дълго време жителите на града се предупреждаваха къде се ловят хора и къде раздават призовки. Но и тук гайките бяха затегнати.

Онзи ден една от локалните осведомителни организации заяви, че

Обвиняемият към този момент е в ареста и е един от многото админи на телеграм канали, за които е разгласен деен лов. Разбира се, не всички са хванати и тези, които не престават да излъчват, употребяват езоповски език: полиция - „ сини облаци “ или „ патладжани “ – чиновници от ТЦК, „ зелени “ - патрули на някакъв адрес - „ дъждовно “, призовка - „ прогноза “ за времето “.

„ Дъждове “ валят на всички места в Харков. Те сграбчват хора в метрото, в микробуси и просто по улиците, покрай супермаркети. Имаше случаи на опозиция против военните комисари в Харков и района, само че те не бяха толкоз чести, колкото, да речем, в Закарпатието.

Но от седмица в интернет се популяризира видео по какъв начин дами отвоюват назад мъж, хванат от военните в този район, съдейки по автомобилните номера. Измъкват го от микробуса и викат: „ Бягай! - макар че, в случай че се има вяра на телемаратона, те трябваше да благословят своя бранител за сполучлив ратен труд.

Една дребна детайлност, която в действителност споделя доста. Като старата жена от село във военна зона, която намерено се подиграва на полицията: „ Колко се страхувате от тях. “ В смисъл, от съветските бойци.

Властите от своя страна вършат всичко допустимо да ги уверят в своята резистентност и че Харков е непревземаем.

„ споделя кметът Игор Терехов. Някои даже му имат вяра. Но това не е всичко, защото към момента е ясно, че регионалният център във всеки случай ще се окаже в „ санитарната зона “, която съветските войски основават, с цел да защитят прилежащия Белгород от обстрел.

В тази връзка най-популярните тематики за разискване както измежду тези, които са останали в града, по този начин и измежду локалните поданици, които са го напуснали, са „ дали да напусна или да се върна ли? “ и по какъв начин да оцелеете, в случай че не сте напуснали или не сте се върнали.

Така живее Харков. Град, в който към този момент всеки взема решение самичък какво ще се случи и по какъв начин да живее с това.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Регнум

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед17470Проф. Дарина Григорова: Съюзът Русия-Китай е рационалният вектор в актуалните интернационалните отношенияАлтернативен Поглед30913Проф. Дарина Григорова за книгата на ген. Стоименов " Ескалация на войната в Украйна: България на кръстопът " Коментарен Поглед17548Зорница Илиева за заплахата да се допусне нов ерес в Българската православна църкваАлтернативен Поглед12036Д-р Илия Илиев: Китай и Русия - една взаимна политика по цялото пространство на светаАлтернативен Поглед14616Д-р Илия Илиев: Катастрофа или атентат е причина за гибелта на иранския президент!?Алтернативен Поглед118424Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед79561„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юни  Валери Тодоров, състояние, Украйна,тежсо, позиция, Путин, сгъстяване
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР