Шоковото поскъпване на електроенергията за небитовите потребители налага общината да

...
Шоковото поскъпване на електроенергията за небитовите потребители налага общината да
Коментари Харесай

В Смолян въвеждат режим за уличното осветление

Шоковото повишаване на електрическата енергия за небитовите консуматори постанова общината да вкара ограничаващи ограничения, свързани с уличното осветяване. През месец декември 2020 година община Смолян е платила 91 909 лева за ел.енергия, а за декември 2021 година сумата е 278 462 лева Сметката е нараснала  3 пъти. Очакват се по-високи сметки също за януари и февруари, оповестиха от локалната администрация.

" Оказа се, че няма по какъв начин да компенсираме разликата. Ние в този момент би трябвало да работим с 1/12-та от миналогодишния бюджет до приемането на новия, а бюджетът на страната още не е признат. Разликата сред предпоследния и последния декември месец е 186 553 лева Тези пари няма от кое място да дойдат. Няма различен излаз към този момент. Надявам се нашите съграждани да проявят схващане “, разяснява кметът Николай Мелемов.   
Обстановката в Смолянско се утежнява, 8 учебни заведения минават онлайн
Обстановката в Смолянско във връзка с КОВИД се утежнява. Данните от Районната здравна ревизия са тревожни, стана ясно в съвещание н...
Прочети повече
Осветлението по централната улица в регионалния град няма да бъде изключвано. От довечера обаче останалите улици в Смолян няма да светят от среднощ до 5 часа сутринта. В по-големите села – Смилян, Търън, Момчиловци и Широка лъка, уличното осветяване ще бъде изключвано от 22,30 ч. вечер до 5 часа заран. В по-малките обитаеми места то ще бъде изключено от 22 часа вечер  до 5 часа заран.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР