Шестима министри и един вицепремиер ще вземат участие в петъчния

...
Шестима министри и един вицепремиер ще вземат участие в петъчния
Коментари Харесай

Шестима министри и един вицепремиер отиват на парламентарен контрол

Шестима министри и един вицепремиер ще вземат присъединяване в петъчния парламентарен надзор, съобщи БГНЕС.
Първи трибуната ще се качи вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов , към който има заложен единствено един въпрос, обвързван с награждаването на Дянко Марков - член на Съюза на българските национални легиони със знак „ За достолепие и чест “.
Веднага след него на депутатски въпроси ще дава отговор районният министър Петя Аврамова . От парламентарната естрада тя ще би трябвало да обясни изоставянето от страна на някои общини в изработването на Общи устройствени проекти, създаване на пречиствателни станции за манган по поречието на река Марица, както и за няколко ремонта на пътни сектори.
Министърът на културата Боил Банов ще би трябвало да обясни пред депутатите два въпроса – по отношение на къща музей „ Васил Левски “ с. Батулци, както и незабавната реституция на паметника на Георги Бенковски в Копривщица.
Интеграцията на хората с увреждания на пазара на труда и уязвимите групи хора поради нарасналата цена на енергоизточниците – с това са свързани двата въпроса, адресирани до министъра на труда и обществената политика Бисер Петков .
Към министъра на туризма Николина Ангелкова има заложен единствено един въпрос, а той се отнася до информационните акции за разпространение на България като дестинация.
Най-много въпроси са отправени към министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов . Той би трябвало да изясни дали има проблеми при осъществяването на договорите с доставчиците по схемите „ Училищен плод “ и „ Училищно мляко “, както и какво е финансовото положение на Селскостопанската академия. Другите въпроси към него са свързани с разпространението на инфлуенца по птиците, оповестяването на Националният диагностичен научноизследователски ветеринарномедицински институт (НДНИВМИ) за национална референтна лаборатория за чума по дребните преживни животни, дни преди да бъде оповестено съществуването на болестта в България, както и проблеми при изкупуването на реколтата от грозде през актуалната година. Епозоотичната конюнктура в област Хасково, поддръжката за животновъдите в община Болярово и оградата по сухоземната граница с Румъния, построена за попречване на прекосяването на диви свине на територията на България – тези тематики също ще бъдат наранени от министър Порожанов.
Програмата на парламентарния надзор планува последна на трибуната да се качи правосъдният министър Цецка Цачева . Тя ще би трябвало да внесе ясното към укрепването на правния и институционалния потенциал на правосъдната система в областта на правораздаването за деца, както и по въвеждането на електронни проследяващи устройства за обвинени и наказани.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР