Шестима души са задържани след масовите безредици, избухнали в центъра

...
Шестима души са задържани след масовите безредици, избухнали в центъра
Коментари Харесай

В Мадрид ври и кипи! Мигрантите подпукаха дипломати, атакуват полицията с камъни и маси

Шестима души са арестувани след всеобщите вълнения, избухнали в центъра на испанската столица след гибелта на сенегалеца Маме Мбаге, оповестява организация Efe. Всички са жители на Испания.

Сред задържаните има една жена и малолетно лице. При безредиците са потърпевши 10 чиновници на реда.

В нощта против петък в региона на Ланапиес, чиито жители са най-вече чужденци, имаше вълнения. Протестиращите палели контейнери за боклук, разбивали прозорците на магазини и банки.



В петък в региона дойде консулът на Сенегал в Мадрид и други дипломати. Мигрантите, събрали се на протест на площад „ Нелсън Мандела”, са се пробвали да го атакуван, само че той е съумял да се скрие от разярената навалица в един от заведенията за хранене. Недоволните пробвали да строшат вратата. Малко по-късно дипломатите са евакуирани с полицията.



Мигрантите са почнали да обстрелват чиновниците на реда с камъни и маси, служителите на реда им дали отговор с гумени патрони.
Към момента няма конфликти, само че митингът продължава.

Както БЛИЦ заяви, до напрежението се стигна след гибелта на 35-годишния мъж от сенегалски генезис, който е умрял от сърдечна незадоволително. Очевидци и познати на Мбаге обаче настояват, че той е умрял след гонитба, когато пазители на реда погнали незаконни улични търговци, измежду които и Мбаге.

Сенегалецът е дошъл в Испания преди 14 години, само че не е имал позволение за престояване.

В четвъртък вечерта в мадридския регион Ланапиес, където е живял Мбаге, са се събрали към 200 протестиращи с лозунги против полицията. След това безредиците се трансферирали в околните квартали, участниците устроили разгром над автобусни спирки, стъклата на банкови клонове, палили кофи за отпадък и полицейски коли. Силите на реда употребявали и гумени патрони. Поне 10 служители на реда и четирима жители са ранени.



Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР