Шампионът от Откритото първенство на Австралия Рафаел Надал ще се

...
Шампионът от Откритото първенство на Австралия Рафаел Надал ще се
Коментари Харесай

Рафа Надал зарадва феновете с: Ще се видим в Мадрид!

Шампионът от Откритото състезание на Австралия Рафаел Надал ще се завърне на корта в края на тази седмица, когато стартира шампионатът от сериите " Мастърс " 1000 в Мадрид. Това разгласи самият той в обществените мрежи.

35-годишният испанец не е играл повече от месец поради спукано ребро. Последният му мач бе на 20 март, когато загуби от американеца Тейлър Фриц във финала на шампионата в Индиън Уелс, което е и единствената му загуба през сезона. Заради контузията Надал не игра нито в Маями, нито на шампионатите на клей в Монте Карло и Барселона.

" Въпреки че дойдох тъкмо преди шампионата и подготовката за него беше сложна, в действителност желая да играя вкъщи, тъй като опциите за това са напълно малко. Така че ще опитам да дам най-хубавото от себе си. Ще се забележим в Мадрид! ", написа Надал в Туитър.

Надпреварата в испанската столица стартира на 1 май (неделя) и ще бъде първата за Надал на червени кортове този сезон, като ще му послужи като подготовка за започващото на 22 май Открито състезание на Франция, на което той ще преследва невиждана 14-а купа.

В понеделник Надал, който е най-успешният тенисист при мъжете в историята на шампионатите от " Големия шлем " - с 21 трофеи, означи и различен връх - той записа 17 години без изпадане от топ 10 на международната класация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР