Шампионът на България по баскетбол Балкан (Ботевград) обяви привличането на

...
Шампионът на България по баскетбол Балкан (Ботевград) обяви привличането на
Коментари Харесай

Павлин Иванов се завърна в БК Балкан

Шампионът на България по баскетбол Балкан (Ботевград) разгласи привличането на национала Павлин Иванов и новия контракт на крилото Николай Грозев.

29-годишният Иванов още веднъж ще играе в Балкан. В четвъртък той подписа контракт с клуба и от есента ще носи цветовете на отбора, за който игра и през сезон 2018/2019.

Иванов прави първите си стъпки в баскетбола в родния си град Ямбол в клуб Тигър. 15-годишен е видян от италианския Бенетон Тревизо, където тренира и играе в продължение на четири години.

В професионалната си кариера 195-сантиметровият гард е играл за Ямбол, Берое, Академик София, Левски, Балкан, а през последните два сезона бе в Рилски състезател. В чужбина играе за първенеца на Черна гора Будучност Подгорица и италианския Блу баскет Тревилио. 

Иванов е част от националния тим на България, за който дебютира на 1 август 2013 година против Румъния.

В същото време Николай Грозев продължи контракта си с Балкан. През юни двугодишният му договор с клуба изтече, само че стана първият състезател от шампионския отбор, който ще остане в тима.

Високият 200 сантиметра баскетболист е роден през 1994 година. Започва да играе в правешкия Сити юнивърсити, по-късно в юношеския отбор на А1 Академик и в мъжкия отбор на Лукойл Академик. Грозев мина в Балкан през 2020 година. 

По обявата работи: Любомир Тодоров
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР