Сезонът беше с пренапомпани очаквания. Западноевропейският пазар дава индикация от

...
Сезонът беше с пренапомпани очаквания. Западноевропейският пазар дава индикация от
Коментари Харесай

Туроператори: Туристическият сезон е с пренапомпани очаквания

" Сезонът беше с пренапомпани упования. Западноевропейският пазар дава индикация от порядъка на 20-23% върху предходната година, само че в случай че се върнем към 2019 година, ще забележим, че това е много под осъщественото тогава. Отчитаме растежи върху година, която не е била мощна за нашия туризъм. "

Това съобщи пред БНР Иван Грошев, ръководител на Асоциацията на инкъминг организациите. Според него " помпането на такива цифри основава неправилни упования, неверно обмисляне и неверно бюджетиране ".

Инкъминг организациите са български сдружения, представляващи у нас задгранични туроператори. Според статистиката, те водят у нас 1,5 – 2 милиона туристи годишно в страната ни.

Грошев счита, че информацията за нечиста вода в Черно море би повлияла единствено на българския и на румънския пазар, тъй като " не сме доста от вярващите на институциите и когато те ни кажат, че всичко е наред, ние го тълкуваме по противоположен метод ". Той вижда хибридна война на всички фронтове – " от туристическия, през другите политически полета ".

Министерството на туризма без бюджет е като да пуснете Лео Меси необут на тревата, разяснява Иван Грошев в предаването " Преди всички " и добави, че " добра визия без реализация = на илюзия ".

Този сезон, за разлика от предните два, не се чака да бъде мощно доминиран от записвания в последния миг, посочи още той.

По думите му, сега всички разноски вървят нагоре, само че е доста значимо и какво клиентът е подготвен да заплати.

" Много от хората търсят елементарни отговори на комплицирани въпроси. Каховка е отговорна за всичко и стопираме да мислим. А пък дали даваме качество, продуктът дали е изчерпателен - това го оставяме на назад във времето и постоянно търсим казуса в някакви външни фактори. "
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР