Севернокорейски хакери вероятно стоят зад кражбата на най-малко 35 милиона

...
Севернокорейски хакери вероятно стоят зад кражбата на най-малко 35 милиона
Коментари Харесай

Хакери от Северна Корея са заподозрени в обир на крипто валута за 35 милиона долара

Севернокорейски хакери евентуално стоят зад кражбата на минимум 35 милиона $ от известна услуга за криптовалута. 

Това е последният от поредност хакове на компании за криптовалута, свързани с Пхенян, за които американските чиновници се притесняват, че могат да бъдат употребявани за финансиране на стратегиите за нуклеарни и балистични оръжия на севернокорейския режим.
-->
Хакерите са източили сметките в криптовалута на клиенти на Atomic Wallet, основана в Естония компания, която твърди, че има 5 милиона консуматори на нейния програмен продукт.

Atomic Wallet съобщи, че засегнатите са „ по-малко от 1% “ от месечните консуматори. Фирмата не прецизира какъв брой пари може да са били откраднати или кой стои зад хакването. 

Севернокорейските хакери са откраднали милиарди долари от банки и компании за криптовалута през последните няколко години, осигурявайки основен източник на доходи за режима, съгласно отчети на Организация на обединените нации и частни компании.

Възпрепятстването на хакерството и прането на пари от Северна Корея бързо се трансформира в приоритет на националната сигурност за администрацията на Байдън. Около половината от ракетната стратегия на Северна Корея е финансирана от хакерски атаки и кражба на криптовалута, сподели чиновник на Белия дом предишния месец.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР