Северна Корея в събота излезе с поредното гневно изявление срещу

...
Северна Корея в събота излезе с поредното гневно изявление срещу
Коментари Харесай

Напрежението на Корейския полуостров расте

Северна Корея в събота излезе с следващото яростно изказване против Сеул, този път поради "безсмислени " изказвания по отношение на застоялия разговор за нуклеарните оръжия на Пхенян.

Наскоро Южна Корея беше обект на вълна от гневни изказвания от северната си съседка, която упрекна Сеул, че разрешава на бежанци да пускат на нейна територия листовки, критикуващи водача Ким Чен Ун.

Последното изказване беше в отговор на публично известие на южнокорейското външно министерство, съгласно което Сеул ще продължи "усилията си за нуклеарно разоръжаване ", имайки поради прекъснатите от много време нуклеарни договаряния сред Съединени американски щати и Северна Корея.

"Наистина е безсмислено да чуваме нелепостите на южнокорейските управляващи..., които нямат нито подготовка да разискват, нито... да пъхат носа си в тези въпроси " сред Пхенян и Вашингтон, гласи изказване на Квон Джон Гън, чиновник на външното министерство в Пхенян, отговарящ за договарянията със Съединени американски щати.

Той осъди Сеул, че се пробва да се намеси в процеса в изказването, което беше публикувано от организация KЦТА на Северна Корея и приключи с предизвестието: „ По-добре е да спрете безсмисленото говорене за нуклеарно разоръжаване “.

Квон не изненада света с изказването си в събота, в което добавя, че Северна Корея "ще продължи да построява нашите сили, с цел да преодолее непрекъснатите закани от Съединените щати ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР