Сериозен скандал се заформя заради българския национал Васил Божиков. Словашкият

...
Сериозен скандал се заформя заради българския национал Васил Божиков. Словашкият
Коментари Харесай

Заформя се международен скандал с национал на България

Сериозен скандал се заформя поради българския национал Васил Божиков. Словашкият първенец Слован (Братислава) отхвърля да пусне 32-годишния бранител в националния тим за идните мачове с Ейре и Уелс от Лигата на нациите, разбра Блиц.

Причината е, че при завръщането си в Братислава Божиков ще би трябвало да се подложи на карантина. Още при започване на юли Словакия наложи рестрикции за идващите от България. Причината е увеличението на броя на инфектираните с COVID-19 у нас. Дори и с негативен резултат на проучване с PCR, българите наложително се подлагат на петдневна карантина, след което следва втори тест. Свободни за придвижване в страната ще бъдат тези, които имат негативен резултат при второто проучване.

От щаба на националния тим вършат всичко допустимо Божиков да се причисли към избраниците на селекционера Георги Дерменджиев. Словаците обаче към този момент се опъват и не желаят и да чуят за стартиране на българина в родината му.

" Да, сега вървят диалози. Поне досега няма никаква изясненост дали Васил ще е на линия за дуелите с Ейре на 3 септември в София и с Уелс на 6 септември в Кардиф. Надяваме се, че по-късно денем или на следващия ден ще се знае сигурно дали Божиков ще се причисли към тима ", коментирали източници на медията.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР