Ботев Пловдив вече знае кои са потенциалните му съперници в

...
Ботев Пловдив вече знае кои са потенциалните му съперници в
Коментари Харесай

Ботев научи потенциалните си съперници в Лига Европа

Ботев Пловдив към този момент знае кои са евентуалните му противници в първия квалификационен кръг от Лига Европа.

Групата от шест тима, против които ще се изправят " жълто-черните " при започване на своя европоход през новия сезон, бе завършена, откакто Петролул завоюва Купата на Молдова и като първенец прати приятната изненада от сегашния сезон в Лига Европа Шериф Тираспол, който приключи втори в шампионата на страната, да играе още веднъж във втория по мощ европейски клубен шампионат.
 Ботев (Пловдив) приготвя специфична изненада за последователите си
Ботев (Пловдив) приготвя специфична изненада за последователите си

Вижте повече

Именно Шериф, който игра в групите на Шампионската лига през сезон 2021/2022 година, където победи Реал Мадрид на " Бернабеу ", е един от евентуалните противници на Ботев Пд на старта на квалификациите в Лига Европа, като отборът от Молдова е с най-голям коефициент измежду тимовете, които ще играят в първия кръг на квалификациите в шампионата.

Ето всички евентуални противници на Ботев Пд в първия прелиминарен кръг на Лига Европа:

Шериф Тираспол (Молдова), коеф: 20.000

Марибор (Словения), коеф: 9.500

Тобол (Казахстан), коеф: 7.500

Висла Краков (Полша), коеф: 5.075

Пафос (Кипър), коеф: 4.420

Пакши (Унгария), коеф: 4.375

Коефициентът на отбора, воден от Душан Керкез, е 4.075, което го праща в групата на непоставените в първия кръг от квалификациите на Лига Европа.

Единственият вид пред Ботев Пд да бъде подложен във втория и третия кръгове, е да се падне с Шериф и да го в профил, вземайки неговия коефициент за мачовете напред в квалификациите.

Потенциален противник на " канарчетата " можеше да бъде Нефтчи Баку от Азербайджан, само че това няма да се случи, защото отборът загуби последния си мач от шампионата и втори се класира Зира, чийто коефициент е по-нисък от този на Ботев Пд, което значи, че двата тима не могат да се изправят един против различен в първия прелиминарен кръг от Лига Европа.
 Керкез: Вече мислим за отмора, само че не е прелестно да губиш
Керкез: Вече мислим за отмора, само че не е прелестно да губиш

" Изиграхме добър мач "

По този метод финалът за Купата на Азербайджан, който ще се играе на 2 юни и опълчва първенеца Карабах на Зира, към този момент е без значение за оформяне на локалния представител в Лига Европа.

Ако Ботев Пд се класира за втория прелиминарен кръг в Лига Европа и там бъде непоставен, измежду евентуалните му противници ще бъдат Аякс, Брага, Молде, Рапид Виена, Риека и Трабзонспор.

В средата на юни пловдивчани ще научат жребия за първи квалификационен кръг, както и възможния си противник във втория квалификационен кръг.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР