Ботев (Враца) постигна жизненоважна победа с 1:0 при домакинството си

...
Ботев (Враца) постигна жизненоважна победа с 1:0 при домакинството си
Коментари Харесай

Ботев постигна жизненоважна победа с 1:0 срещу Берое

Ботев (Враца) реализира жизненоважна победа с 1:0 при семейството си на Берое в среща от последния кръг на Първа лига. Успехът на " зелените " смесен със загубата на директния съперник за оцеляване Пирин (Благоевград) значи, че врачани приключиха шампионата на 14-о място си осигуриха място на бараж против третия във втора лига Марек. Иначе, единственото попадение в срещата на стадион " Христо Ботев " бе дело на Даниел Генов в 17-ата минута.

Първата опция в мача се откри пред домакините, където Темитопе не съумя да почисти добре топката. Браян Переа овладя с тил към вратата, обърна се и нанесе удар, който срещна тялото на състезател на Берое и мина над вратата. В 7-ата минута Ботев получи право да извърши директен свободен удар на към 20 метра от вратата на гостите. Даниел Генов шутира, само че прати топката в горната греда.

В 13-ата минута удар от далечна отдалеченост на Мартин Смоленски мина над вратата на Артур Мота. Четири минути по-късно домакините поведоха. Спас Георгиев доближи до топката отляво и центрира в наказателното поле, където Хуан Саломони остана под топката, а трима бранители в бяло изгледаха по какъв начин Даниел Генов насочи топката с глава във вратата - 1:0.

Врачани продължиха да нападат по-опасно. В 24-ата минута Даниел Генов пусна извеждащ пас към Мартин Ачков. Крайният бранител съумя да се пребори за позиция с Викторио Вълков и нанесе удар от придвижване, с който не затрудни Мота. Две минути по-късно Клери Сербер проби отляво и центрира остро в наказателното поле. Вратарят на гостите съумя да избие, а по-късно с топката се разминаха двама играчи на домакините.

В 36-ата минута Спас Георгиев и Клери Сербер комбинираха в наказателното поле, а французинът опита центриране. Франко Минго опита да почисти, само че кълбото се озова в Генов. Голмайсторът досега шутира, само че право в състезател в бяло. Малко по-късно Георгиев центрира в наказателното поле, а вратарят на гостите мазета. Топката се озова в Сербер, който потърси далечния ъгъл, само че стражът се оправи.

В 57-ата минута Ботев беше покрай втори гол. Роналдо Камара сбърка подаване към Карлос Алгара в своята половина. От това се възползва Даниел Генов, който овладя топката, напредна и от границата на наказателното поле нанесе удар, който срещна горната греда. Малко по-късно шут на Сегундо Пачаме мина над вратата.

В 75-ата минута влезлият малко преди този момент Марко Мажуга проби отдясно, навлезе в наказателното поле и нанесе удар, с който Артур Мота се оправи. Четири минути по-късно Берое организиара рискова офанзива, при която Уерик пусна подаване към Енцо Еспиноса отляво в наказателното поле. Аржентинецът нанесе удар, който мина около вратата.

Три минути преди края на мача Уерик изведе с едно допиране Хуан Пабло Соломони на стрелкова позиция, само че превъзходна интервенция на Меси Биатумусока предотврати съществени неприятности за вратаря Красимир Костов.

В последна сметка врачани задължаха своя задатък и със извоюваните 3 точки събраха актив от 33 и приключиха на 14-ата позиция в шампионата. Така те си осигуриха присъединяване в бараж в четвъртък, 30 май, против приключилия на трето място във Втора лига тим на Марек (Дупница). Двубоят ще се организира на стадион " Христо Ботев " в северозападния град.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР