Сенегалски учител по Коран, заподозрян в изнасилването на 27 свои

...
Сенегалски учител по Коран, заподозрян в изнасилването на 27 свои
Коментари Харесай

В Сенегал е арестуван учител по Коран, изнасилил 27 момичета

Сенегалски преподавател по Коран, обвинен в изнасилването на 27 свои ученички, е бил задържан, откакто няколко седмици се е укривал, съобщи Агенция Франс Прес, базирайки се на полицейски източник.


Мъжът е упрекнат, че е нападнал ученичките в учебното заведение си в свещения град Туба в централната част на Сенегал, заяви локален полицейски чиновник.

Заподозреният е липсващ, откакто обвиняванията са се появили по-рано тази година след тъжба от хипотетични жертви, които са показали медицински свидетелства, добавя източникът.

Той е бил задържан, " откакто се е предал на полицията. След разпита е предаден на жандармерията ", съобщи служителят.

Източникът съобщи, че учителят е упрекнат в " обезчестяване на 27 възпитаници ", само че няма точни данни за датите на хипотетичните закононарушения или възрастта на жертвите.

Местните медии оповестиха, че хипотетичните жертви са " малолетни ", което значи, че са под 15 години, и че религиозното учебно заведение е било затворено.

Вестник " Le Jour " заяви, че аферата е станала известна, когато едно от девойките е отказало да се върне в учебното заведение, където учениците учат ислямското обучение, тъй като учителят " е имал полови връзки с нея и с всички останали девойки ".

Туба се счита за заветен град от муридите, главно ислямско приятелство в западната африканска страна с преобладаващо мюсюлманско население.

Арестът идва, откакто водачът на опозицията Усман Сонко беше наказан на две години затвор за подстрекателство на млада жена към " разврат ", макар че беше оневинен по обвиняването в обезчестяване.

В продължение на две години правосъдните борби на Сонко по отношение на обвиняванията в обезчестяване привличаха вниманието на медиите, само че въпросът за половото принуждение остана на назад във времето, защото казусът от ден на ден се политизираше.

Сенегал разгласи изнасилването за закононарушение през 2020 година /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР