Селекционерът на младежкия национален отбор Александър Димитров обяви, че настроението

...
Селекционерът на младежкия национален отбор Александър Димитров обяви, че настроението
Коментари Харесай

Александър Димитров: Имаме проблеми, но настроението е добро

Селекционерът на младежкия народен тим Александър Димитров разгласи, че настроението в отбора е на положително равнище преди старта на квалификациите за европейското до 21 години. Нашите стартират в четвъртък против Естония в Талин. Те отпътуваха тази заран с полет от летище София.

" Искам да се представим добре във всеки един мач. Сега мислим единствено за дуела с Естония. Имаме проблеми, настроението е положително. Не можем да упражняваме всички дружно ", разгласи Димитров.

" Заминаваме без 5 индивида, които са контузени. Андреа Христов и Ертан Томбак, Светослав Ковачев, Иван Турицов и Ангел Лясков. Това са съществени играчи, те играха в последните четири мача с нас. Благодаря на треньорът на националния тим Красимир Балъков, който ни остави всички играчи, които бяха викани. Направихме взаимна подготовка. Дано тази работа даде резултат ", разгласи той.

" Балъков ви сподели, че започваме да работим по единна методика. Ще се опитаме да изповядваме и тази философия. Да направляваме повече топката, да не се рита необмислено. Колкото по-рано, толкоз по-добре ", показа Димитров.
" Благодарение на това, разполагаме с най-хубавото без травмите. Имаме си своите цели, които не желаеме да ги разгласяваме. Всеки желае да реализира най-хубавото. Важно е по какъв начин ще тръгнем в първия мач, с цел да дадем добър старт на квалификациите ", добави селекционерът.

" Веднага си проличават тези, които имат повече минути, игрова подготовка. Хубавото е, че тимовете започнаха да поглеждат към младежите. Последните 10 години имаме три класирания за европейско състезание до 19 години, а последното класиране за сходен конгрес на отбора до 21 година е от 29 години. Младежите имат повече игрови минути. Това е в интерес на младежите и в интерес на българския футбол ".

" Каквото и да си приказваме, най-важното е да победим. Наблюдавахме няколко мача на Естония. Няма слаби тимове. Те също се пробват да играят футбол. Здрави момчета са. Играят пряк футбол. Ако не сме готови и в случай че не дадем максимума от себе си, нищо положително не ни чака ", показа той.

" С играчите, които разполагаме можем да бъдем конкурентноспособни. Шансовете за класиране преди старта са равни за всички ", добави Димитров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР