Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана Алексий Данилов

...
Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана Алексий Данилов
Коментари Харесай

Киев се закани! Ще нападнат ли Москва? Целят се в сърцето - Арбат

Секретарят на Съвета за национална сигурност и защита Алексий Данилов изясни в какъв случай Въоръжените сили на Украйна могат да навлязат на територията на Русия, съобщи УНИАН.

В изявление за KyivPost Данилов означи, че украинската войска може да премине границата с Руската федерация, в случай че това е належащо за ползите на страната.
-->
" Ако с цел да защитим страната си, ще би трябвало да сме там, където считаме за належащо, ще бъдем. И няма да питаме никого. А всички тези приказки, че няма за какво да дразним някого, са нелепости ", сподели още той. 

По-рано Данилов предизвести украинците за началото на сложен интервал във войната. Също по този начин секретарят на Съвета за национална сигурност и защита даде обещание на окупаторите повече " покутевица " на територията на Русия.

По-рано Данилов съобщи, че Русия постепенно се разпада, нейните „ колонии “ желаят да се отделят.

Продължават и интензивните щурмове на руснаците в региона на Донецк.

Близо до Бахмут, съгласно представител на Източната група на въоръжените сили на Украйна, руснаците са трансформирали тактиката си за нахлуване - в този момент те отиват към позициите на бранителите на дребни групи и се пробват да влязат в непосредствен пердах. Но макар напъните им, те се провалят.

Ежедневно въоръжените сили на Украйна удържат до 20 противников офанзиви край Бахмут, оповестиха още от Генералния щаб.

А военният специалист Олег Жданов, отговаряйки на въпроси на клиенти в канала си в YouTube съобщи, че за новогодишната нощ Украйна може да нанесе удари по военни обекти в Москва и Московска област. 

Той означи, че има доста военни уреди в и към Москва, които Украйна може да удари, в случай че има подобаващи оръжия.

„ Всеки боен обект на територията на Руската федерация е законна цел за въоръжените сили на Украйна. Това беше доказано и от страните ни сътрудници “, сподели още специалистът.

Като предпочитани цели за сходни удари Жданов уточни комплекса от здания на съветския Генерален щаб на Арбат в Москва, военни елементи в и към съветската столица.

В същото време специалистът счита, че украински удари против трансформаторни подстанции в Русия са малко евентуални, защото това е военно закононарушение.

Жданов означи, че неотдавна към Москва са били ситуирани спомагателни системи за противовъздушна защита.

„ Явно усещат нещо и се опасяват “, сподели той, написа Блиц.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР