СДВР започва дисциплинарно производство срещу Симона Радева - полицейската служителка,

...
СДВР започва дисциплинарно производство срещу Симона Радева - полицейската служителка,
Коментари Харесай

Симона Радева е отстранена от длъжност за 2 месеца

СДВР стартира дисциплинарно произвеждане против Симона Радева - полицейската служителка, която беше уличена в това, че е помогнала на Георги Семерджиев да се укрие след тежката злополука на бул. " Черни връх " на 5 юли.

За момента Радева е със статут на очевидец по следствието против Семерджиев, само че както СГП, по този начин и " Вътрешна сигурност " на Министерство на вътрешните работи ревизират възможни законови нарушавания от страна на служители на реда, които може да доведат до ново обвиняване.

Според известието на Столична дирекция на вътрешните работи - дисциплинарното произвеждане е формирано на 8 юли. Радева е отстранена от служба за 2-месечен интервал - до този миг тя е служила в " Охрана на публичния ред " на " Охранителна полиция " в Първо районно.

В информацията се споделя, че има данни за нарушавания на пет точки от Етичния кодекс за държание на държавните чиновници в Министерство на вътрешните работи:

15. Държавният чиновник преценява законността на дейностите, които има намерение да предприеме

19. Държавният чиновник пази положителното име на институцията, която съставлява.

20. Държавният чиновник предизвиква хората да съблюдават закона, като дава персонален образец с държанието си.

83. Държавният чиновник не прикрива доведено до знанието му правонарушение или такова, на което е очевидец, като подхваща нужните дейности за неговото попречване, секване и откриване.

86. При връзките си с правонарушителите държавният чиновник резервира неутрално държание, като работи по метод, който не подлага под подозрение неговата обективност.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР