Цял Хамбург мрази AfD - това изречение, чуто в 12-секунден

...
Цял Хамбург мрази AfD - това изречение, чуто в 12-секунден
Коментари Харесай

Система за доноси на AfD сплашва учители и ученици, които не са неутрални в клас

" Цял Хамбург ненавижда AfD " - това изречение, чуто в 12-секунден видеоклип от детска игра, предизвика обвинявания в политическа пропаганда, реакции на учебни настоятелства и публичен спор в Германия.

На въпросните фрагменти се вижда по какъв начин към 20-30 деца от началното учебно заведение в немския град минават през детска площадка и скандират. Трудно да се разбере всичко, което споделят, само че доста ясно се чуват думите " Цял Хамбург ненавижда AfD ( " Алтернатива за Германия " ).

Сцената се разиграва на 17 април в начално учебно заведение в хамбургския квартал Алтона. Последвалите събития не оставят на мира техните родители и до през днешния ден, споделя немското издание " Spiegel ".

Видеото се споделя интензивно в обществените мрежи, като неизбежно стига и до парламентарната група на " Алтернатива за Германия " в Хамбург.

Представителите на крайнодясната партия упрекват преподаватели и родители в политическа агитация и в подстрекателство.

От групировката неотложно желаят да схванат какво е провокирало " анти-AfD демонстрацията " в учебния двор, като изпращат даже писмен въпрос до Сената.

Училищното управление изяснява, че видеото е реалност, само че дейностите на децата по никакъв метод не са били инициирани от учителите или в класната стая.

Директорът Томас Никлас припомня, че всички са станали очевидци на огромните демонстрации против ксенофобските изяви на AfD - а децата сами са го трансформирали в игра.

AfD обаче подцени втората част от отговора им. Заместник-ръководителят на групата Александър Волф даже разгласи, че " в Германия има нещо извънредно сбъркано, в случай че 8 и 9-годишни деца са манипулирани и подстрекавани към ненавист против една политическа партия ".

Ситуацията ескалира до степен, че в края на май родителският съвет разгласява изказване, което гласи " AfD, оставете децата ни на мира! "

Случаят е образец за това по какъв начин групировката упражнява напън върху учебните заведения в Германия.

Децата не порастват в пространство, свободно от политика, разяснява случилото се шефът на образователното заведение Томас Никлас.

По думите му е " вярно, даже наложително, учениците да имат право на лично мнение, също и във връзка с AfD ".

540 деца посещават засегнатото начално учебно заведение, като доста от тях са с имигрантски генезис.

Голяма част от тези деца, съгласно изказването на родителския съвет, ще бъдат " директно наранени от по този начин наречените " ", за които стана известно след среща в Потсдам, на която участваха членове на AfD.

Това не е първият сходен случай. В началото на юни младежи от гимназия " Фридрих Шилер " в Пирна стачкуват против наличието на кмета на саксонския град в учебен фестивал. Той е самостоятелен, само че беше определен за поста с поддръжката на AfD.

Повече от 100 възпитаници, родители и ученици на гимназията подписват отворено писмо, в което подлагат на критика политическите позиции на кмета като несъвместими с духа на учебното заведение.

" Без приемливост към нетолерантните хора ", гласи слоганът им.

Случката от детската площадка в Хамбург в никакъв случай нямаше да добие такава гласност, в случай че не беше записана скрито.

И това не е случайност. AfD имат политика за поощряване на възпитаници и родители да " подават сигнали " против учители, които не се държат политически неутрално. Тази процедура е въведена преди 6 години и се сблъсква със съществено неодобрение измежду немската просветителна система.

Заради сходен донос преподавател от гимназия в Саксония е заплашван с ликвидиране, откакто той употребява образец с AfD по време на урок по гражданско обучение. Думите му са публикувани отвън образователната стая, взети са на въоръжение от партията в локалното заседание в Дрезден и учебното заведение още веднъж би трябвало да се изяснява поради безумна тематика.

Учителите би трябвало да възпитават децата в смисъла на демократичните полезности и ясно да се опълчват на антиконституционни изявления или ненавист към хората, споделя пред Spiegel някогашният секретар на Департамента по обучение към сената на Берлин.

Смята се, че посредством сходни дейности и начинания " Алтернатива за Германия " се пробва безусловно да сплаши преподавателите.

Министърът на образованието в Долна Саксония Юлия Вили упреква партията в това, че пробва да " токсини учебната атмосфера и да посее неустановеност измежду учителите ".

" Училището не е неутрално място. Да оспорваш антиконституционните изявления е дълг на държавните чиновници и не може да се не разрешава поради криворазбрана концепция за индиферентност ", споделя тя.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР