Сдружението за модерна търговия настоява ограниченията за търговските обекти, предлагащи

...
Сдружението за модерна търговия настоява ограниченията за търговските обекти, предлагащи
Коментари Харесай

Търговците искат отпадане на зеления сертификат за магазините над 300 кв. м

Сдружението за съвременна търговия упорства рестриктивните мерки за комерсиалните обекти, предлагащи артикули за неежедневни потребности незабавно да бъдат облекчени.

" Най-важното, което може и би трябвало да се случи, което е изцяло реалистично да се стане до края на месеца, е да отпаднат противоепидемичните ограничения, които бяха въведени предишния октомври - режим на зелен документ за огромните магазини над 300 кв. м ", това сподели в „ Твоят ден “ по NOVA NEWS Николай Вълканов, изпълнителен шеф на Сдружение за съвременна търговия.

От Сдружението оферират това да се размени с надзор броя на посетителите - 1 човек на 8 кв. м и носене на защитни маски на закрито.

Според Николай Вълканов тези ограничения са потвърдили, че са ефикасни при опазването на здравето на чиновници и клиенти.

Той счита, че ограниченията би трябвало да се трансформират, тъй като и епидемиологичната конюнктура се е трансформирала.

Вълканов акцентира, че рестриктивните мерки са довели до доста усложнения за търговците - понижаване на оборота с 20-40 %, спад на клиенти, компликации с намирането на личен състав.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР