Създаването на специален фонд Оцеляване, от който да се изплащат

...
Създаването на специален фонд Оцеляване, от който да се изплащат
Коментари Харесай

Фонд Оцеляване искат синдикатите

Създаването на специфичен фонд „ Оцеляване ”, от който да се изплащат заплати на хората, които остават без работа или излизат в неплатен отпуск по време на изключителното състояние поради епидемията от ковид, изиска КТ „ Подкрепа ”. Синдикати и работодатели се срещнаха през вчерашния ден със обществения министър Деница Сачева, с цел да упорстват за отбрана на бизнеса и служащите му в интервала, когато компаниите стопират произвеждане поради здравната рецесия.

Предложението на КТ „ Подкрепа ” е от този фонд 100% да се изплащат заплатите до 800 лева,  80% - на възнагражденията до 1500 лева и до 60 на 100 на заплатите до 2500 лева, заяви пред бТВ Ваня Григовора, стопански специалист към КТ „ Подкрепа ”.

Това са суми, които ще разрешат на хората да оцелеят, сподели Григорова. Този фонд би трябвало да проработи незабавно, безапелационна бе тя. Григорова заяви, че в случай че има предпочитание, държавното управление може да го започва незабавно, тъй като фискалният запас е над 10 милиарда лв.. Могат и да се спестят разноски – за два стадиона да вземем за пример, те не са належащи в този момент, сподели Ваня Григорова. Тя похвали банките, които към този момент оповестиха, че ще изчакат клиентите си със забавени заплащания по заеми. Според нея обаче кабинетът незабавно би трябвало да отбрани хората с бързи заеми, тъй като там лихвите са жестоки.

Социалният министър си записа тези наши претенции, само че нямаме отговор, заключи експертката.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР