Съвместна подготовка „Родопи - 21“ ще се проведе от 15

...
Съвместна подготовка „Родопи - 21“ ще се проведе от 15
Коментари Харесай

Армията праща над 240 военни на зимно планинско учение в Родопите

Съвместна подготовка „ Родопи - 21 “ ще се организира от 15 до 27 март 2021 година в региона на град Смолян, оповестиха от военното министерство. В нея ще вземат участие над 240 военнослужещи от Командването на Сухопътните войски, 101-ви алпийски полк, логистичния модул от 110-ти логистичен полк, Националния боен образователен комплекс „ Чаралица “, Военномедицинска академия – София и от Центъра на НАТО за проучване, създаване и рационализиране на качествата за водене на планинска война (NATO MW COE) в Словения.

Съвместната подготовка " Родопи - 21 " е планувана и ще се организира за повишение на взаимоотношението и оперативната съгласуемост на участващите формирования при дейности в планински зимни условия на надморска височина над 2 000 м, както и повишение на полевата натренираност и тактическите качества на щаба и формированията на 101-ви алпийски полк за оцеляване в зимната планина.

По време на подготовката ще се отработват въпроси по пукотевица, наблюдаване, оцеляване, търсене и избавяне на затрупани хора от лавина, оказване на първа здравна помощ на потърпевш в лавинен случай и здравна евакуация с моторна шейна и хеликоптер.

Офицер, планиращ учението, е командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов. Провеждащ учението е командирът на 101-ви алпийски полк полковник Димитър Кацаров, а шеф е подполковник Стефан Димов - заместник-командир на полка.

На 19 март е плануван медиен ден на взаимната подготовка „ Родопи - 21 “ в региона на връх „ Голям Перелик “. Участниците в взаимната подготовка ще показват техники за напредване, бивакуване, оцеляване, търсене, избавяне и здравна евакуация на потърпевш със профилирано зимно съоръжение и техника, движеща се в кръстосан зимен терен.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР