Съветниците и най-доверените хора около Румен Радев му дават разнопосочни

...
Съветниците и най-доверените хора около Румен Радев му дават разнопосочни
Коментари Харесай

Страшна дилема с партията на Румен Радев

Съветниците и най-доверените хора към Румен Радев му дават разнопосочни отзиви за това по кое време да тръгне с нова партия. Според по този начин наречения закостенял кръг към президента Радев трябвало да си изкара умерено президентския мандат и чак в края – есента на 2026 година, да стартира подготовката по учредяването на нова групировка.

„ Консерваторите “ от „ Дондуков “ 2 са безапелационни, че генералът персонално би трябвало да поведе новата партия, тъй като рейтингът му е недостижимо висок и непостижим с доверието, което имат хората към останалите водещи политици и водачи, съобщи „ Филтър ”.

В тази група са фигури като основния секретар на президента Димитър Стоянов. Тези хора от екипа считат, че основаването по-рано на нови обединения щяло да навреди на Радев, който на всичкото от горната страна щял да бъде заставен да припознава други лица, което било рисково. Те напомнят по какъв начин президентът бе подведен от „ харвардските ” си министри Кирил Петков и Асен Василев. И двамата дължат политическата си кариера на президента, само че доста бързо не помниха това и станаха едни от най-големите му врагове.

Другата заплаха, която грози президента, в случай че залитне по припознаването на нови партии и даде поддръжката си за тях, е останалите да се съюзят и да се опитат да го смъкват посредством импийчмънт. Подобни гласове и апели към този момент се чуха още при започване на 2023 година, когато водачът на ДСБ ген. Атанас Атанасов разгласи курс към импийчмънт на Радев, само че не срещна никакъв възторг измежду съдружните си сътрудници от „ Да, България “.

На всичкото от горната страна процедурата за сходно нещо е тромава и би трябвало да бъде подкрепена от 160 депутати, които да обвинят президента в измяна или нарушение на Конституцията. А при сходно развиване дано не забравяме, че Радев ще бъде героизиран наново и ще събере още по-голяма поддръжка за основаването на партия.

Реклама

Да не приказваме, че функционалностите му ще бъдат поети от Илияна Йотова, която идейно по нищо не се отличава от Радев. Но това ще е превъзходен трамплин тя да се кандидатира за постоянен президент през 2026 година и напряко я вкарва като второ острие на Радев в огромната игра.

Отлагането на основаването на пропрезидентска партия има два големи минуса – не е ясно дали в края на 2026 година ще има толкоз подобаваща политическа конюнктура за нов план. Второ, не се знае дали сегашният държавен глава ще се радва на същата електорална поддръжка в случай, че е в края на мандата си.

Известно е, че българските гласоподаватели нормално гласоподават за мощни претенденти и хора с лостове във властта.

Другата част от екипа на президента, която упорства да се употребява всеобщото неодобрение и голямото съмнение на хората към сглобката, е твърдо на мнение, че би трябвало новата партия да се появи безусловно до два, най-вече три месеца. Според тях планът наложително би трябвало да взе участие на идните европейски избори и отчетливо да се съобщи на вътрешната политическа сцена.

При възможна победа на изборите на пропрезидентска групировка, какъвто процес изобщо не може да се изключи, ще назрее нуждата от изключителни парламентарни избори. Но за това се желае сериозен напън от страна на жителите. Радетелите за сходна тактика считат, че има задоволително положителни лица, които да топлят мястото на Радев в партията, до момента в който той напусне кабинета си на „ Дондуков “ 2 при започване на 2027 година.

Друг е въпросът дали тези лица няма да се еманципират задоволително идващите 3 години и Радев да остане на изсъхнало.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР