Пролетта вече е тук и я усещаме все по-осезаемо. А

...
Пролетта вече е тук и я усещаме все по-осезаемо. А
Коментари Харесай

4 неща, които никога да не правим с косата си

Пролетта към този момент е тук и я усещаме все по-осезаемо. А с настъпването ѝ нормално се ускорява и желанието ни за ободряване освен на дрешника, само че и на прическата. Започваме да си мислим по какъв начин да се подстрижем или пък с какъв цвят да опитвам този път.
 7 цвята за коса, настоящи тази пролет
7 цвята за коса, настоящи тази пролет

Когато по-малкото е повече

Дори и да сме измежду смелчаците в трансформациите с визията си обаче, е добре за знаем, че има неща, които е по-добре да не предизвикваме на косата си, в случай че желаеме да я запазим здрава и витална. Кои са те - споделя дерматоложката Радж Арора, която постоянно дава потребни препоръки на почитателите си в TikTok.

В едно от последните си видеа тя издава, че първото нещо, което в никакъв случай не би направила с косата си, е да я изруси или да си направи балеаж. " Това може да аргументи раздробяване на косата и също може да я направи в действителност суха ", изяснява дерматоложката. Тя добавя също, че след тези процедури косата се възвръща мъчно, поради изсушаването ѝ и загубата на повече косми.
 Снимка 663076

Второто нещо, което доктор Радж не предлага, е удължение на косата. Самата тя споделя от опит, че откакто е премахнала спомагателните кичури, е забелязала косата си изтънена и оредяла.

" Получава се поради издърпването на скалпа, което води до раздробяване и загубата на коса, чието израстване още веднъж може да се окаже мъчно ", добавя тя.
 Снимка 663075

Третият съвет на дерматоложката е да заобикаляме стегнати прически, в това число и връзването на косата на конска опашка. По думите ѝ това също предизвиква раздробяване и е най-добре да прибягваме до ластик за коса не по-често от един път на две седмици.

" Стегнатите конски опашки, сплитането на косата и издърпането ѝ обратно могат да причинят тракционна плешивост и това може да докара до загубата на коса, изключително в зоната покрай лицето ", изяснява още тя.
 Снимка 663078

Последният четвърти съвет на доктор Радж е да не прибягваме до така наречен бразилско издухване, което представлява трайно изправяне на косата с кератин. Според дерматоложката проучвания сочат, че за този вид процедура се използва химикал, наименуван формалдехид, който се свързва с развиването на рак, написа The Sun.
Replying to @Amy 4 things I would never do to my hair as a Skin Doctor & GP
Видеото с тези четири съвета към този момент е набрало огромна известност в TikTok, където е гледано над 600 000 пъти. В мненията консуматори показват единодушието си с насоките на доктор Радж и даже споделят личния си горчив опит от процедури, на които са подлагали косата си.
 Късата коса е още веднъж на мода - кои са най-актуалните прически за пролет 2024
Късата коса е още веднъж на мода - кои са най-актуалните прически за пролет 2024

Доза прохлада за топлите месеци

Един от коментиралите издава, че трайното изправяне с кератин е предизвикало загуба на коса, до момента в който други двама не крият, че удължаването на косата им я е изтънило и унищожило. Четвърти консуматор пък споделя, че сега е с изрусена коса, само че съжалява, защото е по-тънка от всеки път.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР