Броят на жертвите на наводненията в Кения продължава да расте,

...
Броят на жертвите на наводненията в Кения продължава да расте,
Коментари Харесай

Наводненията в Кения: Броят на жертвите продължава да расте

Броят на жертвите на наводненията в Кения продължава да пораства, откакто лодка с десетки хора се прекатурна. Това се случи след като река Тана излезе от коритото си. Спасителните операции бяха прекратени през нощта и на сутринта бяха обновени. Говорителят на държавното управление отхвърли изказванията, че стотици хора са починали при продължаващите наводнения, и съобщи, че формалният брой е 70. На собствен ред заместник-председателят на страната обяви, че държавното управление е заделило 29 млн. $ за незабавна помощ, само че не даде повече детайлности. 

 
Хората тук имат проблем. Хиляди умират от глад. Ако не можете да помогнете на народа си, за какво присвоявате средствата ни? Защо вземате налози? Питате се защо те умират? Заради небрежността на държавното управление. Не е поради немарливост от страна на хората. Причината е в небрежността от страна на държавното управление. 
Абубакар Садик, оживял

От началото на рецесията са засегнати над 130 хиляди души, като хиляди къщи са отнесени, а други са наводнени. Около 64 държавни учебни заведения в столицата бяха наводнени и трябваше да бъдат затворени. Пътища и мостове също са били развалени или разрушени. В източноафриканската страна от седмици се следят проливни дъждове и тежки наводнения в столицата на Кения, Найроби, както и в западните и централните региони на страната.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР