Съветникът на украинското президентство Михайло Подоляк коментира изявлението на секретаря

...
Съветникът на украинското президентство Михайло Подоляк коментира изявлението на секретаря
Коментари Харесай

Украйна: Русия халюцинира

Съветникът на украинското президентство Михайло Подоляк разяснява изказването на секретаря на Съвета за сигурност на РФ Николай Патрушев, който сподели, че Полша се готви да завземе част от Западна Украйна, съобщи организация УНИАН.

„ Когато пропагандата стане държанка на политическия хайлайф, е мъчно да се оцени обективно света. Патрушев споделя, че Полша се готви да „ превземе западната част на Украйна “. Класически халюцинации [от Русия] “, съобщи съветникът на Зеленски.

Руската агитация твърди, че западните страни, в тази ситуация Полша, нямат нищо срещу да се възползват от войната и имат „ специфични проекти “ за украинските земи. Всъщност Русия е тази, която на 24 февруари стартира непредизвикана пълномащабна война против Украйна и продължава да убива цивилни жители и да унищожава страната.

За над три месеца война съветската окупаторска войска извърши ужасяващи военни закононарушения в Украйна, в това число убийства на невъоръжени жители. Събрани са досега доказателства за 13 500 военни закононарушения, осъществени от съветските бойци в Украйна. По данни на Киев от началото на нашествието над 30 500 съветски бойци са намерили гибелта си на украинска земя. А Полша е страната, приела максимален брой украински бежанци – над 3,6 милиона.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР