Саудитска Арабия разширява своята програма за балистични ракети благодарение на

...
Саудитска Арабия разширява своята програма за балистични ракети благодарение на
Коментари Харесай

Китай помага на Саудитска Арабия за ракетната ѝ програма

Саудитска Арабия уголемява своята стратегия за балистични ракети с помощта на покупки от Китай, заяви CNN, цитирайки три източника от държавното управление на Съединени американски щати с директно познаване на въпроса. Според американските разследващи сведения, страната от Близкия изток е употребила покупко-продажби с Пекин, с цел да усъвършенства своята ракетна инфраструктура и технологии, с цел да покаже мощ в района, ориентирана против Иран.

Източниците обявиха, че американското разузнаване не е съумяло да откри крайната цел на саудитското държавно управление, само че тя може да се преглежда като стъпка към доставката на нуклеарна бойна глава.

Докладът също по този начин твърди, че администрацията в началото не е съумяла да показа новата информация с демократите от Конгреса, които обявиха, че този ход е бил тенденциозен, с цел да прикрие отрицателната информация за Саудитска Арабия.

Редица демократически депутати намерено подлагат на критика страната поради присъединяване й в убийството на журналиста Джамал Кашоги, присъединяване в Йеменската война и нарушаванията на правата на индивида. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР