Състоянието на запалянкото на “Левски, който миналата вечер беше наръган

...
Състоянието на запалянкото на “Левски, който миналата вечер беше наръган
Коментари Харесай

Повече за състоянието на наръганият фен на Левски

Състоянието на ентусиастът на “Левски ”, който предходната вечер беше наръган с нож по време на сдърпване сред агитките, е устойчиво.

Сините “ играха мач против македонския „ Шкупи “, който приключи 2 на 0 за българския отбор.
-->
Фенът на „ Левски “ е в болница „ Майка Тереза “, където е бил опериран. Още трима почитатели на „ Левски “ бяха ранени. В момента тече следствие по случая, след което ще бъдат повдигнати обвинявания. Всички ранени са в устойчиво положение все още.

Общо 21 са задържаните от полицията в Скопие футболни почитатели, като 19 от тях са почитатели на „ Левски “ София, а двама – на ФК „ Шкупи “, заяви Българска телеграфна агенция.

Осем български жители са задържани за експанзия по време на мача, двама – за физическо нахлуване на полицейски чиновници, които са правили служебните си отговорности, а деветима са задържани за нападателно отношение към полицията. Предстои да им бъдат повдигнати обвинявания.

От българското министерство на външните работи оповестиха, че са осведомени за случая и наблюдават обстановката. Посланикът ни в Северна Македония още нощес е провел диалог с способените управляващи и е настоял за незабавно изясняване на случая. Проблемите за българските почитатели започнаха още от границата с извънредно щателни инспекции. На влизане в стадиона също бяха претърсвани.

Срещата сред ПФК „ Левски “ София и ФК „ Шкупи “ от втория прелиминарен кръг на Лигата на конференциите на стадион „ Тодор Проески “ в Скопие беше избрана от УЕФА като дуел с висок риск. До конфликти след мача, който завърши с резултат 2:0 в интерес на българския тим, не се стигна.

„ Решихме, че няма да напуснем стадиона, до момента в който няма изясненост какво ще се случи със арестуваните почитатели “, разяснява в „ Денят стартира “ Никола Бушняков от съдружие „ Левски на левскарите “. По негови данни арестуваните българи са 19, за 17 от тях е имало увещание от македонска страна, че ще бъдат освободени в 8 ч. тази заран.

Снощи почитателите на „ Левски “ събираха пари, с цел да могат да платят санкциите на арестуваните.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР