Компанията съществува от почти 50 години – но хората едва

...
Компанията съществува от почти 50 години – но хората едва
Коментари Харесай

Хората едва научават „i“ в iPhone означава пет „вълшебни думи“

Компанията съществува от съвсем 50 години – само че хората едвам научават за „ тайното известие “, което тя изпраща до своите клиенти. Първоначално стартиран като Apple Computer Company през 1976 година, софтуерният колос през днешния ден е просто приет като Apple - защото се трансформира в една от най-големите компании в света по пазарна капитализация.

Нейната история на триумфа стартира на 1 април 1976 година, когато Стив Джобс, Стив Возняк и Роналд Уейн работят дружно, с цел да пуснат на пазара персоналната компания Apple I на Стив Возняк. Оттам компанията е учредена от Стив Джобс и Стив Возняк една година по-късно. Въпреки това през 1985 година Стив Джобс напуща Apple, с цел да сътвори NeXT, а Стив Возняк се отдръпва, с цел да се концентрира върху други инициативи.

Но защото Apple беше единствено на седмици от банкрута през 1997 година, тя купи NeXT, с цел да примами Стив Джобс да се върне и да трансформира компанията. Той показа iMac на света през август 1998 година, преди да изобрети iPod през октомври 2001 година, iPho...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР