Двама граждани на САЩ и един руснак бяха сред 20-те

...
Двама граждани на САЩ и един руснак бяха сред 20-те
Коментари Харесай

Двама американци и руснак задържани на протестите в Грузия

Двама жители на Съединени американски щати и един руснак бяха измежду 20-те души, арестувани на митинги в Тбилиси , до момента в който грузинските депутати обсъждаха законопроект за " задграничните сътрудници ", който провокира политическа рецесия, заяви съветската държавна осведомителна организация ТАСС в понеделник.

Опозицията в Грузия прикани в неделя съперниците на законопроекта да провеждат нощен митинг пред Народното събрание, с цел да попречат на депутатите да влязат в понеделник.

да прокара закона, откакто съперниците на законопроекта се събраха в един от най-големите митинги, следени откакто Грузия разгласи независимостта си от Съветския съюз през 1991 година

ТАСС заяви, базирайки се на очевидци, че полицията е почнала да изтласква протестиращите от служебните входове на постройката на Народното събрание рано в понеделник, което е довело до конфликти .

Законопроектът за " задграничните сътрудници " изисква организациите, получаващи повече от 20% от финансирането си от чужбина, да се записват като сътрудници на задгранично въздействие или ще бъдат санкционирани. Управляващата партия споделя, че е належащо да се усили прозрачността на финансирането на Неправителствени организации и да се отбрани страната от външна интервенция.

Западните страни и опозицията в Грузия. Критиците го оприличават на, който е употребен за гонене на критиците на Кремъл на Владимир Путин.

Спорът към законопроекта стартира да се преглежда като основен за това дали Грузия, която има обичайно топли връзки със Запада, ще продължи по пътя си за участие в Европейския съюз и НАТО или вместо това ще построи по-тесни връзки с Русия.

Европейски Съюз, който даде на Грузия статут на претендент през декември , неведнъж е заявявал, че законопроектът може да заплаши по-нататъшната интеграция на Тбилиси с блока.

Руската осведомителна организация РИА Новости заяви, че правосъдната комисия на Народното събрание на Грузия е одобрила на трето четене законопроекта в понеделник, давайки зелена светлина за окончателното гласоподаване в Народното събрание тази седмица.
 Съединени американски щати обезпокоени от законопроекта за задграничните сътрудници на Грузия
Съединени американски щати обезпокоени от законопроекта за задграничните сътрудници на Грузия

Демокрацията стихва
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР