Операцията започна от 7:30 часа тази сутрин от квартал Горно

...
Операцията започна от 7:30 часа тази сутрин от квартал Горно
Коментари Харесай

Арести при полицейска акция в Бургас срещу купуването на гласове

Операцията стартира от 7:30 часа тази заран от квартал " Горно Езерово ".

Има задържани, споделиха за Българска телеграфна агенция от полицията. По информация на Българска национална телевизия до този миг те са петима. Задържаните са от бургаските квартали Горно Езерово и " Победа " и се занимават с търговия. В един от магазините е открита тетрадка с имена.

В махалата има полиция, жандармерия и органи на реда под прикритие. 

Приоритетно се ревизират търговски обекти, даващи артикули на вересия, които постоянно се замесват в схемата опрощаване на задължения против глас. 

Конфликтните точки в региона, в които полицията концентрира сили преди началото на всички избори, са няколко, като една от тях е горната ромската махала на Горно Езерово, добавя bTV. Този път акцията за респектиране на търговците на гласове стартира много рано - още при започване на предизборната акция. Според разбор на Министерство на вътрешните работи групите, които се занимават с пазаруване на гласове, се засилват точно в този момент. Под прицела на полицията са престъпно проявени лица, локални водачи, тартори, заложни къщи, магазини и лихвари.

Повече информация за почналите полицейски дейности и резултатите от профилираната полицейска акция ще бъдат изнесени на брифинг по-късно през днешния ден от старши комисар Емил Павлов, шеф на ОД на МВР-Бургас, и от представител на бургаската прокуратура.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР