Министерството на труда и социалната политика (МТСП) ще финансира чрез

...
Министерството на труда и социалната политика (МТСП) ще финансира чрез
Коментари Харесай

Над 20 000 души ще получат подкрепа с изпълнението на 105 проекта за подобряване на материалната база за предоставяне на социални услуги

Министерството на труда и обществената политика (МТСП) ще финансира посредством Фонд „ Социална протекция “ 105 плана за възстановяване на материалната база за даване на обществени услуги на обща стойност 4,878 млн. лева С тяхното осъществяване се оказва поддръжка на над 20 000 души в затруднена обстановка, оповестиха от министерството.

Управителният съвет на Фонда утвърди плановете на 50 общински и частни снабдители на обществени услуги за възобновяване и основаване на подобаваща и ефикасна обществена инфраструктура на пространствата за даване на услугите и за повишение на качеството на осъществените в тях действия. За пръв път по този съставен елемент се дава опция за закупуване на автомобил, който ще подкрепи грижата за нуждаещите се, както и даването на мобилни обществени услуги.

Одобрени са и плановете на 55 общини, с които те ще могат да закупят нови коли за Домашния обществен патронаж за доставка на храна до хората в усложнение или да подобрят материалната база и изискванията на труд в обществената услуга. Подкрепени са напъните на общините, които ръководят обществен патронаж, както и подготвят и доставят със личен запас топлия обяд по Програма „ Храни и главно материално подкрепяне 2021 – 2027 “, съфинансирана от Европейския обществен фонд плюс, осведомят от МТСП.

МТСП ще поддържа напъните на Българската православна черква (БПЦ) да предоставя качествени и ефикасни обществени услуги посредством Целева програма „ Информираност, поддръжка и съпричастност “. Тя е с бюджет от 160 000 лева и ще се финансира от Фонд „ Социална протекция “ (ФСЗ). За това осведомиха през март от пресцентъра на общественото министерство. Целта е посредством разяснителна акция измежду духовенството за същността на обществените услуги да се подкрепят организации към църковните общности в процеса по обезпечаване на навременна и подобаваща грижа за най-уязвимите хора и фамилии. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР