Още по-опасна е поръчката на лекарства с неясен произход, каквито

...
Още по-опасна е поръчката на лекарства с неясен произход, каквито
Коментари Харесай

ИАЛ дава сайт на ГДБОП за опасна и незаконна търговия с лекарства

Още по-опасна е поръчката на медикаменти с неразбираем генезис , каквито предлага уеб сайтът.

" За тях няма гаранция за качество и ефикасността и сигурността на лекарствените артикули. Няма информация по какъв начин са създадени и дали се съхраняват надлежно изискванията за запазване на всеки обособен артикул. Така, че жителите не би трябвало да закупуват никога лекарствени артикули от подобен вид противозаконни уеб сайтове ", сподели шефът на ИАЛ.

Сайтът твърди, че е благосъстоятелност на компания със седалище в Стара Загора. Името й се разграничава с една писмен знак от действително съществуваща компания. От там обявиха, че не се занимават с електронна търговия на медикаменти и нямат връзки със уеб страницата. А от Агенцията по медикаментите изясняват, че онлайн можем да си купим единствено медикаменти без рецепта, а уеб сайтът наложително би трябвало да има физическа аптека или дрогерия и общоевропейско лого, което потвърждава, че е законен.

" Всички уеб сайтове, които получават позволение за търговия би трябвало да съдържат лого. То препраща към регистрите на ИАЛ ", съобщи магистър -фармацевтът Богдан Кирилов.

В регистрите може да се види дали търговецът има позволение. От началото на годината в Агенцията по медикаментите е подаден и сигнал за различен уебсайт, който търгува нелегално с лекарства.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР