Програмата Интеррег VI-A Румъния–България“ 2021-2027 обяви третата покана за набиране

...
Програмата Интеррег VI-A Румъния–България“ 2021-2027 обяви третата покана за набиране
Коментари Харесай

Сътрудничество между Румъния и България подкрепя проекти в областта на образованието с 15 млн. евро

Програмата Интеррег VI-A „ Румъния–България “ 2021-2027 разгласи третата покана за набиране на планови оферти в региона на образованието. Общият бюджет на програмата е 15 млн. евро , предопределени за планове, които усъвършенстват равния достъп до приобщаващи и качествени услуги в образованието, образованието и ученето през целия живот посредством създаване на налична инфраструктура.

Проектните оферти могат да бъдат подавани до 13:00 часа на 9 септември 2024 година Европейското финансиране покрива 80% от допустимите разноски, а останалите 20% би трябвало да бъдат обезпечени посредством личен принос и национално съфинансиране. За България, Министерството на районното развиване и благоустройството /МРРБ/ като Национален орган обезпечава 18% от националното съфинансиране, а бенефициерите би трябвало да обезпечат останалите 2% като личен принос.

Програмата предлага финансиране за три вида планове. Малки планове :

– Бюджет: 150 000 – 300 000 евро
– Продължителност: до 14 месеца
– Финансирани действия: образования, стажове, продан на студенти, взаимно образование, партньорства сред просветителни институции и предприятия, дребни вложения в инфраструктура и просветителни уреди.

Меки планове :

– Бюджет: 300 000 – 750 000 евро
– Продължителност: до 18 месеца
– Финансирани действия: поддръжка за инфраструктура и съоръжение в границите на не повече от 50% от утвърденото финансиране.

Инфраструктурни планове :

– Бюджет: 500 000 – 1 500 000 евро
– Продължителност: до 24 месеца
– Финансирани действия: инфраструктура, строителство и съоръжение на стойност над 50% от общия позволен бюджет на плана.

Инвестициите в инфраструктура могат да включват създаване и съоръжение на класни стаи, лаборатории, библиотеки, работилници, фитнес зали и открити образователни пространства за всички просветителни равнища и действия. Фокусът при оборудването е ориентиран към цифровизация и подкрепяне развиването на на практика и/или цифрови умения и отдалечено образование посредством компютри, съоръжение за видеоконференции, образование и други.

Подробна информация по отношение на изискванията за присъединяване и процеса по подаване на апликационни форми в електронната система Jems може да бъде открита на страницата на програмата.

Програмата Интеррег VI-A „ Румъния–България “ 2021-2027 е основана за подсилване на трансграничното съдействие и възстановяване на качеството на живот в района посредством вложения в образованието и инфраструктурата.

Поредна рокада: Йоан Костадинов е новият шеф на ДППИ-Бургас

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР