САЩ започват новата фискална година с брутен национален дълг, който

...
САЩ започват новата фискална година с брутен национален дълг, който
Коментари Харесай

Националният дълг на САЩ е вече над 31 трилиона долара


Съединени американски щати стартират новата фискална година с брутен народен дълг, който към този момент е над 31 трилиона $, съгласно отчет на финансовото министерство във Вашингтон, оповестява Българска телеграфна агенция, базирайки се на Асошиейтед прес.

Дългът доближава законоустановения предел от почти 31,4 трилиона $.

Конгресът на Съединени американски щати гласоподава, че това е оптималната сума, която американското държавно управление може да заеме. Огромният дълг се отразява отрицателно на така и така слабата стопанска система на Съединени американски щати, която е изложена на висока инфлация, повишаващи се лихвени проценти и мощен щатски $.

Докато президентът на Съединени американски щати Джо Байдън акцентира напъните на своята администрация за понижаване на бюджетния недостиг и за ограничение на високата инфлация, икономисти предизвестяват, че равнището на брутния народен дълг е тревожно високо, отбелязва АП.

Икономистът Оуен Зидар от университета в Принстън разяснява, че повишението на лихвените проценти ще оскъпи дълга на Съединени американски щати и " ще изостри проблемите, които той поражда ".  

Управлението за федерален запас (УФР) на Съединени американски щати увеличи главните лихвените проценти няколко пъти през тази година в опит да овладее инфлацията в страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР