САЩ отбелязаха днес първата годишнина от нахлуването на руските сили

...
САЩ отбелязаха днес първата годишнина от нахлуването на руските сили
Коментари Харесай

Вашингтон отпуска нови 2 млрд. долара на Украйна

САЩ означиха през днешния ден първата годишнина от нахлуването на съветските сили в Украйна с нови наказания против Русия и съдружниците ѝ, съобщи Ройтерс.
Освен това Вашингтон съобщи, че ще даде 2 милиарда $ на Киев, с които той да си набави още оръжия, до момента в който се приготвя за пролетна атака. Помощта обаче не включва изтребители Ф-16, каквито бе поискала Украйна.
Санкциите са ориентирани против лица в Русия и " играчи от трети страни " из Европа, Азия и Близкия изток, които поддържат " военните старания на Русия ", се споделя в документ на Белия дом. 
Ще глобяваме още играчи, които са свързани с съветската отбранителна и софтуерна промишленост, в това число такива, които са виновни за това, че Русия се е сдобила с артикули, които попадат под глобите, или за това, че оказват помощ на Русия да заобикаля глобите, акцентира Белият дом, представен от Българска телеграфна агенция.
Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще подпише манифести, с които ще усили размера на митата, които се заплащат за импорт на съветски артикули в Съединените щати. Новите ограничения ще доведат до по-голям размер на митата за над 100 типа метали, потребни изкопаеми и химични артикули от Русия на стойност към 2,8 милиарда $.
Освен това американското министерство на търговията ще предприеме дейности по надзор на износа, които ще са ориентирани против близо 90 компании в Русия и в трети страни, в това число и в Китай, за които се твърди, че са заобикаляли глобите, с цел да оказват поддръжка на съветския защитителен бранш.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР