САЩ наложиха санкции на четирима служители на иранското разузнаване, които

...
САЩ наложиха санкции на четирима служители на иранското разузнаване, които
Коментари Харесай

Нови американски санкции срещу иранци

САЩ постановиха наказания на четирима чиновници на иранското разузнаване, които стоят зад опит за похищение на американски публицист и правозащитник, заяви американското финансово министерство. Иран отхвърли изказванията за подобен скрит план като " неоснователни ".

През юли американски прокурори упрекнаха четиримата в скрит план за похищение на основан в Ню Йорк публицист, критикуващ Техеран. Агенция Reuters удостовери, че става дума за иранско-американската журналистка Мазех Алинеджад.

Санкциите плануват заледяване на активите на тези лица в Съединени американски щати и възбрана американски жители и компания да имат бизнес с тях.
Целта на осуетеното похищение е била също по този начин да се сплашат други критици на Техеран, живеещи в Съединени американски щати или други страни.
Иран през днешния ден отхвърли американските наказания, като съобщи посредством организация ИСНА, че вместо да популяризира неоснователни изказвания, Съединени американски щати е по-добре да се опитат да се излекуват от " пристрастяването си към налагане на наказания ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР