Със сигурност сме доста по-добре подготвени и вече говорим за

...
Със сигурност сме доста по-добре подготвени и вече говорим за
Коментари Харесай

Захариева: Светът говори за българския модел за управление на кризата

Със сигурност сме много по-добре готови и към този момент приказваме за възобновяване и светът приказва за българския модел за ръководство на рецесията. Балансът, който българското държавно управление намира сред това да има ограничения - да опазва живота на хората, само че също по този начин да резервира работните места и стопанската система. Това съобщи в " Денят стартира " по Българска национална телевизия вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

" В момента можем да се имунизираме, има доста явен протокол за лекуване в разнообразни препарати. Европейски Съюз и европейските водачи съумяха да се схванат за бюджета и за ясния проект за възобновяване. България беше една от първите страни, която даде проекта за възобновяване, за оценка на Европейска комисия ", сподели Захариева.

По думите ѝ рецесията е посочила, че няма страна в света, която сама да може да преодолее тази пандемия. " Безпрецедентни благоприятни условия се откриват пред страните, това да модернизираме нашите стопански системи, да подпомогнем дребните и междинни предприятия ", сподели вицепремиерът.

Подготовката за изборите в чужбина е почнала от дълго време поради ограниченията и рестриктивните мерки към пандемията. За тези избори ще бъдат открити повече секции в други страни в сравнение с до момента, съобщи външният министър Екатерина Захариева.

Екатерина Захариева съобщи, че е признателна, че още веднъж и е гласувано доверие и оглавява листата на ГЕРБ в Пазарджик. Тя сподели, че в листите ще има доста познати, само че и нови листа.

" Листата в Пазарджик е много уравновесена, това е една от огромните области по територия - имаме 12 общини, т.е. търсили сме и районния баланс, да има представител на общините в листата. Имам е и относително добър баланс сред мъже и дами - 8 са дамите, 10 са мъжете - имаме адвокати, имаме икономисти, имаме спортисти ", сподели Захариева.

По думите ѝ ГЕРБ постоянно са обещавали реалистични неща, които могат да изпълнени в един мандат. " При докладите се вижда, че освен сме изпълнили, а и някои неща сме преизпълнили ", акцентира Захариева.

" Знаете, че топ целта беше образованието, виждате резултатите в образованието, оценките на обществото за това, което направихме в образованието. Ние желаеме да се надграждаме, да подобряваме там, където имаме какво още да подобрим ", сподели Захариева.

Ние сме в поредна рецесия, ние сме управлявали в 3 рецесии и демонстрираме, че можем да се оправяме съвършено в рецесии - освен да ги овладяваме, само че и да надграждаме над тях, т.е. да излизаме по-силни в рецесиите, сподели още тя.

" Европейски Съюз към този момент приказва за обща здравна политика или политики в тази сфера. Приетият проект за възобновяване открива невиждани благоприятни условия пред държавите-членки, с цел да модернизират своята стопанска система. За нас това ще докара до растеж на годишна база 3,5-3,8% ", уточни външният министър.

По отношение на Република Северна Македония Захариева напомни, че България има поредна политика, която е утвърдена от Народното събрание на страната и всички политически партии още през 2019 година

Според нея повода за липса на прогрес от страна на Скопие по пътя за Европейски Съюз се корени в неизпълнението на Договора от 2017 година След приемането на Р Северна Македония в НАТО през 2019 година Скопие бави неговото осъществяване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР