Китайска зоологическа градина беше обвинена в боядисване на кучета в

...
Китайска зоологическа градина беше обвинена в боядисване на кучета в
Коментари Харесай

Боядисаха кучета в черно и бяло, представиха ги за панди ВИДЕО

Китайска зоологическа градина беше упрекната в боядисване на кучета в черно и бяло, пробвайки да заблуди посетителите на зоологическата градина, че ще видят " панди ".

Публикации в обществените медии демонстрираха, че зоопаркът " Тайжоу " разкри нова галерия с " кучета панда " на 1 май. Посетителите също били таксувани с 20 юана (£2,22), с цел да видят новата атракция.

Но тези, които пътували до зоологическата градина в провинция Дзянсу, разкрили, че животните в действителност са чау-чау - порода кучета, известна с гъстата си двойна четина от северен Китай - които са били боядисани, с цел да наподобяват на панди.

Според китайската държавна медия The Global Times юристите споделиха, че „ неизбежно посетителите ще се почувстват разочаровани и излъгани, откакто открият истината “ за изложбата.

Taizhou Zoo in Jiangsu Province dyed two chow chow puppies black and white and promoted them as so-called “panda dogs. ”
— Shanghai Daily (@shanghaidaily)

Но чиновник в зоологическата градина отхвърли обвиняванията за подправена реклама и сподели на магазина в понеделник: „ Това е просто нов опит, който предлагаме на посетителите.

„ Ние не таксуваме в допълнение. Надписът с кучетата чау-чау е верен и тъкмо разказва какви са те, тъй че не мамим нашите гости. “

Per Jam Press, представител на зоопарка, също отбрани изложбата на панди, като сподели: „ Хората също боядисват косите си. Естествената багра може да се употребява върху кучета, в случай че имат дълга четина. В зоологическата градина няма мечки панда и по тази причина искахме да създадем това. "

Това не е първият път, когато китайски зоопарк е упрекван във подправени животни: през 2023 година зоопаркът в Хангжу отхвърли изказванията, че някои от мечките му са хора в костюми.

През юли същата година клип на малайзийска слънчева мечка - на име Анджела - ходеща на задните си крайници, стана вирусен и провокира спекулации, че животното е човешко създание в зле прилепващ костюм на мечка.

Член на личния състав на зоологическата градина сподели в WeChat по това време: „ Нашата зоологическа градина е държавна, тъй че сходна обстановка няма да се случи.

„ Температурата през лятото е близо 40 градуса, в случай че облечеш кожен костюм, сигурно не можеш да издържиш повече от няколко минути, без да си легнеш.

Други китайски зоологически градини са упрекнати, че се пробват да показват кучета с боядисана и подстригана четина като вълци или африкански котки.

През 2010 година парк в Джънджоу, провинция Хънан, купи четири боядисани чау-чау и голдън ретривър, оцветен да наподобява на тигър, от пазар за домашни любимци в Съчуан в опит да притегли гости.

През 2018 година зоопарк в Египет отхвърли да е боядисвал магарета, с цел да наподобяват като зебри.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР