Със само два изиграни турнира след 3-годишно отсъствие от корта

...
Със само два изиграни турнира след 3-годишно отсъствие от корта
Коментари Харесай

Пиронкова вече е първа ракета на България

Със единствено два изиграни шампионата след 3-годишно неявяване от корта Цветана Пиронкова си възвърна статута на първа ракета на България в женския тенис. При днешното възобновяване на ранглистата на професионалната асоциация (WTA) 33-годишната пловдивчанка се изкачи с нови 25 места до №132 в света с актив от 560 т.

Така тя задмина Виктория Томова, която беше най-предно класираната българка през последните три сезона, в които Пиронкова беше в отмора по майчинство. Сега 25-годишната слезе от 133-то на 136-о място в класацията с 555 т.

Цветана Пиронкова се завърна по ефектен метод в професионалния тенис, достигайки до 1/4-финалите на US Open при първото си присъединяване в тура след 2017 година На втория си шампионат някогашната №35 в света пък се класира за III кръг на " Ролан Гарос ".

Най-добрият български тенисист при мъжете Григор Димитров също прогресира в международната класация, въпреки и единствено с една позиция. След първото в кариерата си постигане до 1/8-финал на Откритото състезание на Франция в Париж 29-годишният хасковлия натрупа актив от 2145 т. и се придвижи от 20-о на 19-о място.

Както при мъжете, по този начин и при дамите няма смяна на върха. В Топ 3 на мъжката класация остават Новак Джокович (Сър), Рафаел Надал (Исп) и Доминик ТИм (Ав). При дамите челната тройка се резервира в реда Ашли Барти (Авл), Симона Халеп (Рум) и Наоми Осака (Яп).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР