Бангладеш евакуира близо 800 000 души от уязвимите райони, докато

...
Бангладеш евакуира близо 800 000 души от уязвимите райони, докато
Коментари Харесай

Силен циклон приближава Бангладеш, стотици хиляди са евакуирани

Б англадеш изтегля близо 800 000 души от уязвимите региони, до момента в който страната и прилежаща Индия чакат идването на мощен циклон, който се е образувал над Бенгалския залив , съобщи Асошиейтед прес.

Очаква се бурята да премине през крайбрежията на Бангладеш и Западен Бенгал в Индия към среднощ през днешния ден. Метеорологичното министерство на Индия заяви, че се чака стихията да доближи оптималната скорост напразно до 120 км/ч, с пориви до 135 км/ч, които ще обиден остров Сагар в Западна Бенгалия и региона Кепупара в Бангладеш.

Bangladesh evacuates hundreds of thousands as a severe cyclone approaches from the Bay of Bengal
— Michael Rass (@mikerass)
В Бангладеш са изпратени доброволци, които да изтеглят хората в 4 000 убежища в крайбрежния район на страната. Правителството също по този начин затвори всички учебни заведения в района до второ разпореждане. 

Индийското летище в Калкута ще бъде затворено за 21 часа от среднощ в неделя. Бангладеш затвори летището в югоизточния град Чатограм и анулира всички вътрешни полети до и от Кокс'с Базар.

Nearly 1 Million Evacuated As Cyclone Remal Approaches Bangladesh
— SUSIM C SAHANI (@c_susim)
Властите на Бангладеш също по този начин преустановиха товаренето и разтоварването в най-голямото главно морско пристанище в страната в Читагонг и започнаха да реалокират повече от дузина кораби от кейовете в дълбокото море като защитна мярка.

Това е първият циклон в Бенгалския залив преди тазгодишния сезон на мусоните, който продължава от юни до септември.

* Вижте и това видео от архива ни: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР